Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Penne met kip en spinazie Grand'Italia

Penne met kip en spinazie

Penne con pollo e spinachi

Makkelijk
20 min

Geniet van een gezonde pastamaaltijd met deze penne met kip! Deze pasta pollo combineert voedzame volkoren pasta met malse stukjes kip en verse groenten zoals spinazie. Perfect als je op zoek bent naar een smaakvol en verantwoord volkoren pasta recept met kip. Dit penne gerecht is makkelijk te maken en ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Ontdek hoe simpel een lekker dit volkoren penne recept is!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Penne Volkoren
    Product Penne Volkoren Grand'Italia

    We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Penne Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Tradizionale
    Product pastasaus Tradizionale Grand'Italia

    De klassieke pastasaus dankt haar heerlijke smaak aan de 100% natuurlijke ingrediënten*: zongerijpte tomaten, wortel, ui en tal van kruiden.

    Bekijk product
  • 400 g kipfilet (in stukjes)
  • 300 g bladspinazie
  • 1 gele paprika (in reepjes)
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 teen knoflook (gesnipperd)
  • 2 el olijfolie

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 573
  • Eiwitten: 42,2 g
  • Koolhydraten: 79,6 g
  • Vetten: 6,1 g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Rits de tijm van de takjes en verhit een scheut olijfolie in een diepe koekenpan.
  3. Bak de kipfilet in ca. 4 minuten goudbruin. Voeg de reepjes paprika, tijm en knoflook toe. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken.
  4. Als alle spinazie is geslonken voeg je de Tradizionale pastasaus toe. Laat nog 4 minuten sudderen op laag vuur.
  5. Giet de pasta af en meng deze door de pastasaus.
Buon appetito!

Tip van ons!

Om nog meer smaak toe te voegen aan deze volkoren pasta met kip en spinazie kun je geraspte Parmezaanse kaas gebruiken voor de garnering. Een extra verrassende smaak toevoegen? Vervang dan de tijm eens door venkelzaad!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten