Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta met citroen-roomsaus Grand'Italia

Pasta met citroen-roomsaus

Pasta con salsa di crema al limone

Makkelijk
20 min
Vegetarisch

Deze pasta met een romige citroensaus is een must-try voor liefhebbers van lichte, maar rijke pastagerechten. Deze citroen pasta is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een heerlijk verfrissend gerecht voor elke gelegenheid. Easy peasy lemon squeezy, en deze spaghetti met citroen is klaar om te serveren!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Spaghetti
    Product Spaghetti Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 300 ml room
  • 140 ml groentebouillon
  • 1 tl citroenschil (geraspt)
  • 2 el citroensap
  • 80 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 el peterselie (fijngesneden)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Roer intussen de room, de bouillon, de citroenrasp en het citroensap in een pan op matig vuur door elkaar. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten indikken.
  3. Giet de spaghetti af en roer deze samen met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met nog wat extra citroenrasp, verse peterselie en gemalen zwarte peper.
Buon appetito!

Tip van ons!

Liever veganistisch? Vervang de room door een plantaardig alternatief, zoals kokosroom of havermelk.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten