Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta met citroen-roomsaus
Pasta con salsa di crema al limone
Makkelijk
20 min
Vegetarisch
Deze pasta met een romige citroensaus is een must-try voor liefhebbers van lichte, maar rijke pastagerechten. Deze citroen pasta is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een heerlijk verfrissend gerecht voor elke gelegenheid. Easy peasy lemon squeezy, en deze spaghetti met citroen is klaar om te serveren!
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
400 g Spaghetti
Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product300 ml room140 ml groentebouillon1 tl citroenschil (geraspt)2 el citroensap80 g Parmezaanse kaas (geraspt)2 el peterselie (fijngesneden)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Roer intussen de room, de bouillon, de citroenrasp en het citroensap in een pan op matig vuur door elkaar. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten indikken.
- Giet de spaghetti af en roer deze samen met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden. Garneer met nog wat extra citroenrasp, verse peterselie en gemalen zwarte peper.
Tip van ons!
Liever veganistisch? Vervang de room door een plantaardig alternatief, zoals kokosroom of havermelk.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.