Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Spaghetti alla Puttanesca
Spaghetti alla Puttanesca
Breng de authentieke smaak van Italië aan tafel met spaghetti alla puttanesca! Deze klassieke pasta puttanesca combineert de hartige smaken van ansjovis, kappertjes en olijven in een rijke tomatensaus. De naam, ook wel bekend als hoerenpasta, komt van het Italiaanse woord ‘puttana’ dat in het Italiaans dus verwijst naar de dames van lichte zeden. Het klassieke puttanesca recept voor pasta met ansjovis en kappertjes zou zijn onstaan in de rosse buurt van Rome. Met dit spaghetti alla puttanesca recept geniet je dus van een bijzonder stukje Italië op je bord!
Ingrediënten
-
400 g Spaghetti
Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product400 g Sugocasa TradizionaleSugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.
Bekijk product2 tenen knoflook (gesnipperd)48 g ansjovis uit blik100 g zwarte olijven zonder pit1 el kappertjesolijfolieverse peterselie (fijngesneden)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan, voeg de knoflook en anjovis toe en bak al roerend tot de ansjovis is 'gesmolten'.
- Voeg de Sugocasa toe en verwarm de saus al roerend op middelhoog vuur.
- Zet het vuur laag en roer de olijven, peterselie en kappertjes door de saus.
- Giet de spaghetti af en meng de spaghetti met de saus.
- Serveer de pasta en garneer eventueel nog met wat verse peterselie.
Tip van ons!
Maak de spaghetti alla puttanesca vegetarisch door de ansjovis te vervangen voor een mix van fijngesneden zongedroogde tomaten en een snufje zeewierpoeder voor de zilte smaak. Voeg wat extra olijven toe voor een hartige touch
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.