Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.

Pasta met asperges en groene pesto

Pasta con asparagi e pesto verde

Makkelijk
20 min
Vegetarisch

Geniet van een heerlijk licht pastagerecht: pasta met asperges en groene pesto! Deze tagliatelle met witte Hollandse asperges, gecombineerd met Pesto alla Genovese, biedt de perfecte balans tussen hartige en frisse smaken. En is een moderne combinatie tussen de Nederlandse en Italiaanse keuken. Een heerlijk asperge gerecht om van te smullen!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tagliatelle all’Uovo
    Product Tagliatelle all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 800 g witte asperges (geschild)
  • 52 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de asperges in ruim kokend water met zout ca. 5-10 minuten.
  2. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van 4 cm.
  3. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
  4. Giet de pasta af en meg deze met de witte asperges en groene pesto. Verdeel de pasta vervolgens over 4 borden.
  5. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en top eventueel nog af met geroosterde pijnboompitten voor wat extra smaak en crunch.
Buon appetito!

Tip van ons!

Snijd de harde uiteinden van de asperges af voordat je ze kookt, zodat je alleen het malse gedeelte gebruikt voor je gerecht.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten