Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Paprika pasta met zalm
Pasta peperone con salmone
Geniet van een heerlijke paprika pasta met een twist! Perfect voor een doordeweekse avond. Deze volkoren penne met zalm en paprika combineert de zachte smaak van vis met de frisheid van tomaat en de zoete bite van paprika. Ideaal voor wie houdt van een snel en smaakvol vis pasta recept. Deze paprika pasta zit ook nog eens boordevol goede voedingsstoffen en vitaminen. Ontdek hoe lekker paprika in pastasaus kan zijn en verras jezelf met deze pasta met zalm en paprika.
Ingrediënten
-
400 g Penne Volkoren
We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Penne Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.
Bekijk product400 g Sugocasa TradizionaleSugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.
Bekijk product400 g verse zalmmoten1 rode paprika (in dunne reepjes)1 gele paprika (in dunne reepjes)1 sjalot (gesnipperd)4 el olijfolieHandje verse basilicumblaadjespeper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Bak de sjalotjes en de paprikareepjes in een grote koekenpan zacht en gaar in voldoende olijfolie.
- Voeg de Sugocasa toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de zalmmoten toe aan de saus. Doe het deksel op de pan en laat de zalm zachtjes gaar stomen. Breek de zalm daarna in stukken.
- Giet de pasta af en meng deze voorzichtig met de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de paprika pasta met verse basilicumblaadjes als garnering.
Tip van ons!
Voeg wat extra smaak en pit toe door een snufje gerookte paprikapoeder of chilivlokken aan de Sugocasa toe te voegen. Voor een romigere saus kun je een scheutje kookroom of roomkaas gebruiken.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.