Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Truffelpasta met groenten Balans in de keuken x Grand'Italia

Truffelpasta met groenten

Pasta al tartufo con verdure

Makkelijk
25 min
492 kcal
Vegetarisch

Geniet van een snelle en romige truffelpasta met groenten! Dit recept voor een snelle truffelpasta is gemaakt door een van onze content creators, die jullie kennen als Anke van Balans in de Keuken. Zij brengt de smaken van Italië door het gebruik van onze Fusilli Half Volkoren en Tartufo pastasaus naar jouw keuken. De combinatie van romige truffelsaus, champignons en verse spinazie maakt deze truffelpasta de perfecte snelle, maar gezonde, comfort maaltijd. Bovendien staat dit gerecht in een handomdraai op tafel!

Balansindekeuken x Grand'Italia
Een recept van: Balans in de keuken
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Fusilli Half Volkoren
    Product Fusilli Half Volkoren Grand'Italia

    In de receptuur maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta een bron van vezels.

    Bekijk product
  • 260 g Pastasaus Tartufo
    Product pastasaus Tartufo Grand'Italia

    De pastasaus dankt deze volle smaak aan de basis van melkroom, Grana Padano DOP en boter. De Italiaanse zomertruffel verrijkt de saus en geeft die karakteristieke aardse truffelsmaak.

    Bekijk product
  • 500 g champignons (in plakjes)
  • 400 g spinazie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 200 g zuivelspread light
  • Parmezaanse kaas of Grana Padano (geraspt)
  • 4 tl truffeltapenade (optioneel)
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 492
  • Eiwitten: 27,9g
  • Koolhydraten: 42,5g
  • Vetten: 21,1g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Fruit de ui in een koekenpan in een scheut olijfolie.
  3. Voeg de champignons toe en bak deze helemaal zacht. Voeg de Tartufo pastasaus, zuivelspread en eventueel wat truffeltapenade toe.
  4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Wacht met het toevoegen van een nieuwe hand spinazie totdat de vorige gesloten is.
  5. Meng de pasta met de saus en serveer deze truffelpasta met geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano.
Buon appetito!
Een recept van: Balans in de keuken
Balansindekeuken x Grand'Italia

Anke kun je kennen van Balans in de Keuken. Ze houdt van simpele maar voedzame gerechten. Koken moet vooral niet te lang duren, ze eet het liever op! Anke is dol op de Italiaanse keuken (vooral de toetjes!) en door de producten van Grand’Italia te gebruiken waant ze zich voor heel even weer op een terrasje in Toscane. All-time favoriet: pasta alla norma!

Bekijk meer recepten van Balans in de keuken!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten