Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Gnocchi met spinazie en kip Balans in de keuken x Grand'Italia

Gnocchi met spinazie en kip

Gnocchi con spinaci e pollo

Makkelijk
20 min
614 kcal
Notenvrij

Geniet van Toscaanse gnocchi met kip! Dit heerlijke en makkelijke recept is ontwikkeld door Anke van Balans in de Keuken en combineert de knapperige gnocchi met de lekkere Toscana pastasaus, kip en spinazie. Het recept zit boordevol goede ingrediënten en heeft lekker wat eiwitten door de kip. Deze gnocchi met spinazie en kip staat binnen 20 minuten klaar en brengt de smaken van Italië direct naar jouw keuken.

Balansindekeuken x Grand'Italia
Een recept van: Balans in de keuken
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 500 g Gnocchi di Patate
    Product Gnocchi di Patate Grand'Italia

    Grand’Italia Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 80% aardappel en 18% bloem. Daarmee zijn deze Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.

    Bekijk product
  • 260 g Pastasaus Toscana
    Product pastasaus Toscana Grand'Italia

    De smaakvolle tomatensaus is verrijkt met klassieke ingrediënten voor een heerlijke pastasaus, zoals ui, knoflook, peterselie, chilipeper en oregano.

    Bekijk product
  • 100 g Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 200 g kipfilet (in blokjes)
  • 0.5 g ui (gesnipperd)
  • 300 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 100 g spinazie
  • 100 g zuivelspread
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Olijfolie

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 614
  • Eiwitten: 44,3g
  • Koolhydraten: 73,4g
  • Vetten: 13,3g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Bak de gnocchi in een beetje olijfolie in de pan of in de airfryer (zonder olijfolie, voor 15 minuten op 180 °C) goudbruin en lekker knapperig.
  2. Fruit de ui in een scheutje olijfolie en voeg de kipblokjes toe. Bak deze goudbruin en gaar.
  3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg pas een volgende hand spinazie toe als de vorige is geslonken.
  4. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak deze kort mee. Roer vervolgens de zuivelspread, de Toscana pastasaus en de zongedroogde tomaten erdoor.
  5. Meng de gnocchi met de saus en serveer met geraspte Parmezaanse kaas als garnering.
Buon appetito!
Een recept van: Balans in de keuken
Balansindekeuken x Grand'Italia

Anke kun je kennen van Balans in de Keuken. Ze houdt van simpele maar voedzame gerechten. Koken moet vooral niet te lang duren, ze eet het liever op! Anke is dol op de Italiaanse keuken (vooral de toetjes!) en door de producten van Grand’Italia te gebruiken waant ze zich voor heel even weer op een terrasje in Toscane. All-time favoriet: pasta alla norma!

Bekijk meer recepten van Balans in de keuken!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten