Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept vegetarische pasta tomatensaus Eef kookt zo x Grand'Italia

Gezonde vegetarische pasta tomatensaus met groenten

Pasta vegetariana sana con Sugocasa e verdure

Gemiddeld
45 min
289 kcal
Vegetarisch

Deze gezonde pasta tomatensaus met groenten van Eef kookt zo, is naast voedzaam ook nog eens heel lekker. Door de groenten te roosteren en samen met de Sugocasa Verdure te pureren, krijg je een smaakvolle pastasaus die zelfs de meest kieskeurige eter kan waarderen. Met ingrediënten zoals paprika en wortels zit je al snel aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Serveer met burrata, pijnboompitten en verse basilicum om ‘m helemaal af te maken. Een eenvoudige en gezonde pasta met groenten voor het hele gezin!

Eefkooktzo x Grand'Italia
Een recept van: Eef kookt zo
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 350 g Sugocasa Verdure
    Product Sugocasa Verdure Grand'Italia

    Sugocasa Verdure dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De gegrilde paprika en courgette geven deze basis tomatensaus een extra touch en rokerige smaak.

    Bekijk product
  • 400 g Fusilli Half Volkoren
    Product Fusilli Half Volkoren Grand'Italia

    In de receptuur maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta een bron van vezels.

    Bekijk product
  • 2 rode paprika's (in grove stukken)
  • 3 wortels (geschild en in stukken)
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • 1 bol knoflook
  • 2 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 ml kookroom
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)
  • 2 bollen burrata
  • Pijnboompitten

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 289
  • Eiwitten: 9g
  • Koolhydraten: 52g
  • Vetten: 6g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de stukken paprika, wortel en rode ui op een bakplaat. Beprenkel met olijfolie, oregano, paprika poeder, en peper en zout naar smaak.
  3. Snijd de kop van de bol knoflook en besprenkel met olijfolie en een klein beetje zout. Leg de bol knoflook op de bakplaat bij de groenten.
  4. Rooster de groenten ca. 30 - 45 minuten in de oven tot deze zacht zijn.
  5. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite. Bewaar een beetje van het pastawater.
  6. Verwarm de Sugocasa ondertussen op laag vuur in een pannetje. Laat even sudderen.
  7. Voeg de geroosterde groenten, het pastawater, de kookroom en wat verse basilicum toe aan de Sugocasa. Knijp de gepofte knoflook er boven uit.
  8. Pureer de Sugocasa met de groenten tot een mooie gladde saus. Meng de pasta door de saus en serveer met een halve bol burrata per persoon, pijnboompitten en basilicum.
Buon appetito!
Een recept van: Eef kookt zo
Eefkooktzo x Grand'Italia

Eva van Eefkooktzo.nl is bekend door haar toegankelijke & makkelijke recepten. Eva is dol op de Italiaanse keuken juist door de smaakvolle gerechten met slechts een handjevol (kwalitatieve) ingrediënten. Onze pasta's zijn haar favoriet.

Bekijk meer recepten van Eef kookt zo!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten