Product Pomodori Secchi Grand'Italia

Zongedroogde tomaten

Proef de zon in jouw favoriete Italiaanse maaltijd, met Grand’Italia Pomodori Secchi

Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

  • Zongedroogde tomaten in zonnebloemolie
  • Gemaakt met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper
  • Volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana
  • Heerlijk in een Italiaanse salade of als garnering op pasta
Lees meer

Verkrijgbaar in

180g

Ingrediënten zongedroogde tomaten

  • Zonnebloemolie
  • Tomaten
  • Wijnazijn
  • Zout
  • Peterselie
  • Knoflook
  • Chilipeper
  • Zuurteregelaar: melkzuur
  • Antioxidant: ascorbinezuur

Voedingswaarden

per 100g
  • Energie 2323 kJ/564 Kcal
  • Eiwitten 2,3g
  • Koolhydraten 4,1g
  • Waarvan suikers 3,2g
  • Vetten 59g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 11g
  • Vezels 3,9g
  • Zout 1,8g

Bereidingswijze

Onze zongedroogde tomaten zijn klaar voor gebruik. Snijd de partjes bijvoorbeeld in dunne reepjes en voeg ze toe als extra smaakmaker aan een heerlijk romige gnocchi alla romana of kies voor een voedzame maaltijd met Spaghetti Half Volkoren, broccoli en zongedroogde tomaat. Ook lekker door salades of als topping op een zelfgemaakte pizza.

Hoe lang kun je zongedroogde tomaten bewaren? In zonnebloem- of olijfolie zijn zongedroogde tomaten lekker lang houdbaar, indien het potje nog helemaal goed dicht zit. Na opening en in de olie is Grand’Italia Pomodori Secchi nog ca. 7 dagen houdbaar.

Over zongedroogde tomaten

Zongedroogde tomaten zijn super veelzijdig, want ze zijn heerlijk bij een antipasti-plank, als tapas, in jouw favoriete pastamaaltijd, als toevoeging in salades of als topping op pizza. Niet vreemd dat ze in Italië gek zijn op deze smaakvolle gedroogde tomaten.

Oorspronkelijk was het drogen van verse sappige tomaten een traditie uit Zuid-Italië. De verse tomaten werden in lange repen gesneden en op de daken van huizen gedroogd in de felle Italiaanse zomerzon. De smaakvolle tomaten kunnen op deze manier veel langer worden bewaard. De voornaamste reden voor Italianen om de tomaten te drogen was dat ze ook tijdens de koude wintermaanden nog konden genieten van de heerlijke smaak.

Naast smaak heeft het drogen van tomaten nog meer voordelen. Zongedroogde tomaten verliezen bijna 90% van de oorspronkelijke sappigheid en vocht tijdens het drogen, en krijgen zo de herkenbare gerimpelde textuur. Maar ze behouden door dit drogingsproces zoveel mogelijk van de originele nutritionele voordelen, zoals antioxidanten en vitamine C. De zongedroogde tomaten werden dan vaak in olijfolie of zonnebloemolie bewaard, waaraan soms nog extra smaakmakers zoals kruiden werden toegevoegd. Zo ook in ons potje Pomodori Secchi.

Recept gnocchi met spinazie en kruidenkaas Grand'Italia