
Pastasaus Tartufo
Grand’Italia Tartufo pastasaus is een heerlijk volle truffel roomsaus
De pastasaus dankt deze volle smaak aan de basis van melkroom, Grana Padano DOP en boter. De Italiaanse zomertruffel verrijkt de saus en geeft die karakteristieke aardse truffelsmaak.
- Gemaakt van melkroom, Grana Padano DOP en Italiaanse truffel
- Geïnspireerd op Italiaanse receptuur – Ricetta Italiana
- Direct klaar voor gebruik
- Glutenvrij
Verkrijgbaar in
Ingrediënten pastasaus Tartufo
Ingrediënten pastasaus Tartufo
- Water
- Melkroom (25%)
- Grano Padano DOP kaas (10%) (met ei-proteïne)
- Boter
- Gemodificeerd maïszetmeel
- Palmolie
- Zout
- Zomertruffel (0,5%) (Tuber aestivum)
- Lactose
- Melk-eiwitten
- Verdikkingsmiddel: xanthaangom; eierdooier
- Aroma
- Zwarte peper
- GLUTENVRIJ
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 768
- Kcal 186
- Eiwitten 4,4g
- Koolhydraten 3,7g
- Waarvan suikers 0,3g
- Vetten 17g
- Waarvan verzadigde vetzuren 5,0g
- Vezels 0,1g
- Zout 0,68g
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Verwarm de Tartufo saus al roerend op een laag pitje (niet koken). Voeg naar smaak eventueel nog wat aardse smaken toe, zoals paddenstoelen of groenten, bijvoorbeeld courgette. Schep de saus door de gekookte pasta en serveer daarna direct. Maak jouw pasta truffel saus af met een beetje extra geraspte Grana Padano DOP.
Tartufo pastasaus bewaren? Na opening nog ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast. Invriezen van deze pastasaus raden we af, omdat we de kwaliteit van de saus dan niet kunnen garanderen.
Over pastasaus Tartufo
Deze truffel saus is perfect om gemakkelijk een pasta di tartufo op tafel te zetten. Deze pastasaus is namelijk klaar voor gebruik en hoeft alleen maar verwarmd te worden. Maak een heerlijke pasta met truffel saus, zoals Pipe Rigate con salsa di tartufo. In Italië schaven ze graag verse Italiaanse truffel over een pasta gerecht om deze af te maken en de karakteristieke aardse smaak van truffel toe te voegen. Wij hebben het je echter makkelijk gemaakt, want onze truffelsaus is dus klaar om te gebruiken. Maak bijvoorbeeld snel deze heerlijke pasta di tartufo met ossenhaas.
Wat is tartufo? Tartufo is het Italiaanse woord voor truffel. Vandaar dat we onze truffelsaus ook hebben vernoemd naar het Italiaanse woord voor deze karakteristieke delicatesse. Grand’Italia Tartufo saus is geïnspireerd op de gewoonte om in Midden-Italië een pasta gerecht af te maken met smaakvolle geschaafde truffel. De truffel is afkomstig uit Italiaanse regio’s als Umbrië, Piemonte en de heuvels van Turijn. Hier zijn truffels een echte delicatesse en worden ze sinds de oudheid al gekoesterd. In deze regio’s kun je dan ook het beste verse truffels bemachtigen, want de kwaliteit van de truffels die hier gevonden worden is het allerbeste.
