Product pastasaus Peperoncino Grand'Italia

Pastasaus Peperoncino

Grand’Italia Peperoncino pastasaus is een pikante tomatensaus

De saus heeft een licht rokerige smaak door de gegrilde paprika’s, en een beetje extra pit door de chilipeper en pittige Italiaanse worst.

  • Gemaakt met pittige Italiaanse worst en een vleugje chilipeper
  • Met zongerijpte tomaten en gegrilde paprika
  • Geïnspireerd op Italiaanse receptuur – Ricetta Italiana
  • Direct klaar voor gebruik & glutenvrij
Lees meer

Verkrijgbaar in

260g

Ingrediënten pastasaus Peperoncino

  • Water
  • Geconcentreerde tomaat (20%)
  • Tomatenpulp (14%)
  • Pittige worst (12%) (varkensvlees, zout, dextrose, kruiden, aroma, rookaroma)
  • Rode paprika (6%)
  • Gele paprika (6%)
  • Ui
  • Groene paprika (4%)
  • Zonnebloemolie
  • Knoflook (1%)
  • Zout
  • Chilipeper (0,7%)
  • Suiker
  • Gemodificeerd maïszetmeel
  • Peterselie (0,5%)
  • Marjolein
  • Zuurteregelaar: citroenzuur
  • Zwarte peper
  • Aroma's
  • Rozemarijn (0,01%)
  • Kan melk, ei en selderij bevatten.

Voedingswaarden

per 100g
  • kJ 369
  • Kcal 88
  • Eiwitten 3,4g
  • Koolhydraten 7,4g
  • Waarvan suikers 5,0g
  • Vetten 4,8g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 0,8g
  • Vezels 1,0g
  • Zout 1,4g

Bereidingswijze

Verwarm de Peperoncino pastasaus al roerend op een laag pitje (niet koken). Voeg naar smaak nog extra ingrediënten toe, zoals krokant gebakken chipolataworstjes of knapperige paprika, of eet de saus enkel met goede ‘al dente’ pasta. Schep de saus door de gekookte pasta en serveer daarna direct. Maak af met rasp van een pittige Italiaanse kaas.

Peperoncino pastasaus bewaren? Na opening nog ca. 3 dagen houdbaar in de joelkast. Invriezen kan ook, tot +/- 3 maanden, in een goed afgesloten potje of bakje.

Over pastasaus Peperoncino

Onze Peperoncino saus met pittige wordt is heerlijk voor als je wat pikants aan de standaard pasta met tomatensaus wilt toevoegen.

Peperoncino is eigenlijk een soort pikante chilipeper, die in Italië sinds de 16e eeuw gebruikt wordt om diverse Italiaanse gerechten pittiger te maken. Er wordt gedacht dat deze specifieke chilipeper afkomstig is uit Zuid-Amerika en door Columbus mee is genomen naar Europa.

De naam van onze peperoncino saus is geïnspireerd op dit verhaal en de pikante chilipepers die de saus op smaak brengen. Aan de peperoncino tomatensaus hebben we pittige Italiaanse worst toegevoegd, om de pikante smaak van de chilipeper aan te vullen.