Product pastasaus Bolognese Grand'Italia

Pastasaus Bolognese

Grand'Italia Bolognese pastasaus met rundvlees is een heerlijke klassieke Italiaanse tomatensaus

Deze pastasaus dankt de volle en voor iedereen herkenbare smaak aan de unieke combinatie van ingrediënten. Onze bolognese saus wordt gemaakt van 100% rundvlees en andere klassieke ingrediënten, zoals tomaat, ui, wortel en selderij. En is ook nog eens glutenvrij.

  • Bevat 100% rundvlees
  • Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten
  • Direct klaar voor gebruik
  • Glutenvrij
Lees meer

Verkrijgbaar in

260g 400g 600g

Ingrediënten pastasaus Bolognese

  • Semi-geconcentreerde tomaat (25%)
  • Water
  • Rundvlees (17%)
  • Geconcentreerde tomaat (13%)
  • Tomatenpulp (10%)
  • Ui (4%)
  • Wortel (3%)
  • Olijfolie (2%)
  • Natuurlijk aroma's
  • Zout
  • Suiker
  • Selderij (0,6%)
  • Kruiden
  • Specerijen
  • Kan melk en ei bevatten.
  • GLUTENVRIJ

Voedingswaarden

per 100g
  • kJ 424
  • Kcal 102
  • Eiwitten 4,0g
  • Koolhydraten 6,3g
  • Waarvan suikers 4,7g
  • Vetten 6,5g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 2,0g
  • Vezels 1,0g
  • Zout 1,2g

Bereidingswijze

Verwarm de Bolognese saus al roerend op een laag pitje (niet koken). Schep de saus daarna door de gekookte pasta en serveer in een diep bord. Garneer eventueel met peterselie of basilicum.

Bolognese pastasaus bewaren? Na opening nog ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast. Invriezen kan ook, tot +/- 3 maanden, in een goed afgesloten potje of bakje.

Over pastasaus Bolognese

Onze tip voor Bolognese pastasaus; serveer deze heerlijke volle saus met Tagliatelle all’Uovo. Bolognese pastasaus combineert namelijk heel goed met de romige smaak van ei in deze pasta, en door de vorm en textuur blijft de saus hier heel mooi aan plakken. Ook voor een heerlijke lasagne bolognese of een ander pasta gerecht, dat vraagt om de volle smaak van rundvlees en tomaat, is deze saus heel geschikt.

Bolognese saus is één van de bekendste pastasauzen ter wereld. Deze traditionele pastasaus staat in Italië eigenlijk beter bekend als Ragù alla Bolognese: een gestoofde vleessaus, en is oorspronkelijk afkomstig uit de regio Emilia Romagne in Bologna (vandaar de naam Bolognese). Het authentieke recept voor Ragù alla Bolognese is in 1982 zelfs vastgelegd door de Italiaanse Culinaire Academie bij de Italiaanse Kamer van Koophandel en bestaat uit de klassieke ingrediënten: rundvlees (gehakt), tomaten, selderij, wortel, ui en bouillon. Het rundvlees in het recept is het belangrijkste ingrediënt. Om de smaak zo goed mogelijk naar voren te brengen wordt het rundvlees in het authentieke recept daarom ook het liefst zo lang mogelijk gestoofd.

Recept Lasagne Bolognese Grand'Italia