Product Pesto Peperoni e noci 90g Grand'Italia

Paprika pesto

Deze paprika pesto is een Grand’Italia ‘pesto specialiteit’

We maken deze paprika pesto volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana, met gegrilde rode en gele paprika’s, Italiaanse Grana Padano DOP kaas en gehakte walnoten.

  • Gemaakt met (gegrilde) rode en gele paprika, en walnoten
  • Ricetta Italiana – volgens Italiaans recept
  • Direct klaar voor gebruik
  • Glutenvrij
Lees meer

Verkrijgbaar in

90g

Ingrediënten Pesto Peperoni e Noci

  • Rode en gele paprika's (31%)
  • Zonnebloemolie
  • Gegrilde rode paprika (20%)
  • Grana Padano kaas DOP (met ei-proteïne)
  • Aardappelvlokken
  • Zout
  • Walnoten (2,9%)
  • Zuurteregelaar: melkzuur
  • Zwarte peper
  • Kan andere noten bevatten.
  • GLUTENVRIJ

Voedingswaarden

per 100g
  • kJ 1367
  • Kcal 331
  • Eiwitten 3,5g
  • Koolhydraten 4,5g
  • Waarvan suikers 3,6g
  • Vetten 33g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 4,5g
  • Vezels 1,2g
  • Zout 2,6g

Bereidingswijze

Waar kun je Pesto Peperoni e Noci het beste voor gebruiken? Je kunt er natuurlijk een heerlijke pasta pesto met paprika mee maken, maar deze pesto is ook heerlijk in een pastasalade. Je kunt eindeloos variëren. En deze pesto is direct klaar voor gebruik, dus hoeft niet verwarmd te worden.

Hoe lang blijft een restant Pesto Peperoni e Noci na het openen van het potje nog goed? Gesloten dient het potje koel en droog bewaard te worden. Na opening nog ca. 5 dagen houdbaar in de koelkast, door er na gebruik een laagje olijfolie op te schenken. Voor gebruik goed doorroeren.

Over Pesto Peperoni e Noci

Grand’Italia Pesto Peperoni e Noci wordt gemaakt volgens ons Italiaanse recept (Ricetta Italiana), en dankt de rokerige smaak aan de gegrilde rode en gele paprika. De smeuïge structuur komt door de combinatie van walnoten en Grana Padano, voor een lekkere tegenhanger op de rokerige smaak. De Pesto Peperoni e Noci is perfect geschikt voor een variatie op pasta pesto met een gnocchi pesto recept. Pesto Peperoni e Noci is daarnaast ook heerlijk op een wrap, gevuld met paprika, champignons, rucola en walnoten. Probeer het eens uit met jouw favoriete ingrediënten en varieer met de toepassingen van dit veelzijdige product.

Pesto is er in veel verschillende soorten, waarbij elke streek in Italië er een eigen variant op heeft. In de oorsprong zijn alle pesto’s geïnspireerd op het klassieke recept uit Genua, Ligurië voor Pesto alla Genovese.  Waar vaak verwarring ontstaat met het woord ‘peperoni’ is de betekenis ervan. Veel mensen zullen peperoni associëren met de peperoni pizza, waar een soort pittige salami op zit. Wanneer je echter in Italië een peperoni pizza besteld, zul je geen pizza met pittige salami krijgen maar een pizza met paprika. Wat is peperoni dan? ‘Peperoni’ is het Italiaanse woord voor paprika. Vandaar dat deze paprika pesto bij ons de naam Pesto Peperoni e Noci heeft gekregen. ‘Noci’ is het Italiaanse woord voor walnoot, die weer verwijst naar de walnoten in deze pesto.