
Rode pesto
Pesto Rosso is een smaakvolle tomatenvariant van de heerlijke Italiaanse smaakmaker!
Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Onze rode pesto wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met zongerijpte tomaten voor een heerlijke tomatensmaak.
- Gemaakt met zongedroogde tomaten
- Ricetta Italiana – volgens Italiaans recept
- Direct klaar voor gebruik
- Glutenvrij
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Pesto Rosso
Ingrediënten Pesto Rosso
- Tomatenpulp (40%)
- Zonnebloemolie
- Amandelen
- Zongedroogde tomaten (4,5%)
- Pecorino Romano DOP kaas
- Grana Padano DOP kaas (met ei-proteïne)
- Basilicum (4%)
- Extra vergine olijfolie
- Zout
- Gedroogde tomaten (2%)
- Knoflook
- Chilipeper
- Zwarte bessen- en wortelconcentraat
- Zuurteregelaar: citroenzuur
- Kan andere noten bevatten.
- GLUTENVRIJ
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1586
- Kcal 384
- Eiwitten 5,8g
- Koolhydraten 8,4g
- Waarvan suikers 5,8g
- Vetten 36g
- Waarvan verzadigde vetzuren 6,1g
- Vezels 1,6g
- Zout 2,4g
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Waar kun je Pesto Rosso het beste bij eten? Met deze variant op pesto kun je veel verschillende combinaties maken, denk aan een pasta pesto rosso, maar ook aan dip voor toast of brood, als saladedressing of om vlees- of visgerechten mee op smaak te brengen. Deze pesto is direct klaar voor gebruik, dus hoeft niet verwarmd te worden. Roer het door de pasta heen of smeer het rijkelijk over toast, en geniet van de Italiaanse zon op je bord.
Koel en droog bewaren.
Hoe lang blijft een restant Pesto Rosso na het openen van het potje nog goed? Na opening nog ca. 5 dagen houdbaar in de koelkast, door er na gebruik een laagje olijfolie op te schenken. Voor gebruik goed doorroeren.
Over Pesto Rosso
Grand’Italia Pesto Rosso is dus een smaakvolle tomatenpesto, waarbij de klassieke smaak naast zongedroogde tomaten ook te danken is aan de heerlijke Italiaanse kazen in het recept; Pecorino Romano DOP en Grana Padano DOP. Deze pesto is perfect geschikt voor een heerlijke pasta pesto rosso, zoals deze pasta met courgette, Pesto Rosso en zongedroogde tomaatjes. De zongedroogde tomaatjes versterken de tomatensmaak. Ons favoriete Pesto Rosso recept is een smaakvolle volkoren lasagne met ricotta en Pesto Rosso. De oven doet hierbij al het zware werk voor je. De Pesto Rosso geeft die verrassende twist aan het recept met ricotta, zongedroogde tomaatjes en Sugocasa Tradizionale.
Grand’Italia Pesto Rosso wordt gemaakt volgens ons oorspronkelijke Italiaanse recept (Ricetta Italiana). Daar waar Pesto alla Genovese afkomstig is uit de regio Ligurië, ligt de oorsprong van rode pesto op het Italiaanse eiland Sicilië.
Wat is rode pesto? Pesto Rosso, of van oorsprong Pesto alla Siciliana, is vergelijkbaar met Pesto alla Genovese, maar heeft als belangrijkste ingrediënt zongerijpte en zongedroogde tomaten. Er is wel nog steeds basilicum in Pesto Rosso aanwezig, maar in veel mindere mate. En in plaats van pijnboompitten wordt er in Pesto Rosso daarnaast vaak gekozen voor amandelen.
