
Tortellini met spinazie en ricotta
Geniet van de smaak van Italië met Grand’Italia Tortellini agli Spinaci e Ricotta
Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini agli Spinaci e Ricotta zijn gevuld met spinazie en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.
- Volle smaak van ei
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Geproduceerd volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana
- Heerlijk in hun eenvoud en veelzijdig in combinatie met de lekkerste pastasauzen
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Tortellini agli Spinaci e Ricotta
Ingrediënten Tortellini agli Spinaci e Ricotta
- Pasta (70%): Durum tarwegries
- Scharrelei (24% per kg semolina)
- Spinazie poeder (1,5%)
- Vulling (30%): paneermeel (tarwebloem type “0”, zout, gist)
- Spinazie (20%)
- Gedroogde kaas (10,5%) (melk, zout, stremsel, lysozym van ei)
- Plantaardige margarine (kokosvet, plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad, soja, in wisselende verhouding), water)
- Ricotta (9,3%) (wei, zout, zuurteregelaar: citroenzuur)
- Gesmolten kaaspoeder (7,5%) (melk, wei, zout, enzymen)
- Weipoeder
- Aroma
- Zout
- Knoflook
- Peper
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1588
- Kcal 377
- Eiwitten 15g
- Koolhydraten 59g
- Waarvan suikers 2,3g
- Vetten 8,1g
- Waarvan verzadigde vetzuren 5,0g
- Vezels 3,8g
- Zout 1,9g
Bereidingswijze
Tortellini koken
Bereidingswijze
Tortellini koken- Weeg 100g pasta per persoon af.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Hoe lang tortellini koken? Kook de tortellini met spinazie en kaas gedurende 14-15 minuten. Dit zorgt voor de lekkerste bite aan de gevulde pastaringetjes.
- Giet de tortellini af en bewaar eventueel wat kookvocht voor bij de pastasaus. Combineer voor de klassieke combinatie met roomboter en salie. Of bekijk eens het recept van onze Tortellini Ovenschotel met pesto. Kook dan de pastaringetjes zo’n 11 minuten voorkoken en laat nog 20 minuten garen in de oven.
Over Tortellini agli Spinaci e Ricotta
We maken onze gevulde pasta met spinazie en ricottakaas van semolina (tarwegries), gemaakt van harde tarwe, gemixt met eieren. Deze Tortellini agli Spinaci e Ricotta zijn gevuld met spinazie en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.
Tortellini zijn heerlijk in hun eenvoud, maar lenen zich ook uitstekend om te variëren met verschillende sauzen. Serveer tortellini met een goede olijfolie en verse Italiaanse kruiden voor een Italiaanse maaltijd voor het hele gezin. Ben je op zoek naar een gerecht om tafelgenoten mee te imponeren? Met deze Tortellini Ovenschotel met pesto heb je zeker weten succes! Het ricotta-pesto mengsel in dit Tortellini al Forno gerecht zorgt voor een heerlijk smeuïg en romig geheel. Een pareltje voor het oog waar je direct van wil proeven!
Tortellini zijn een typische pastasoort uit de Noord-Italiaanse stad Bologna. Traditiegetrouw maak je tortellini van alleen pastabloem, ei en een heerlijke vulling. Het dichtvouwen doe je door hem om de pink heen te sluiten, zodat er een ringetje ontstaat.
