Product Lasagne Volkoren Grand'Italia

Lasagne Volkoren

Maak de lekkerste lasagnes met Grand'Italia Lasagne Volkoren

Bij Grand’Italia maken we onze volkoren pasta in Italië van kwalitatief volkoren pastabloem voor een stevige bite, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen (inclusief voedzaam vliesje).

  • Gemaakt van 100% volkoren kwaliteitsgraan
  • Volkoren semolina gemalen in Italiaanse molens
  • Geproduceerd in Italië – Prodotto Italiano
  • Perfect voor een lasagne met een bron van vezels
Lees meer

Verkrijgbaar in

250g

Ingrediënten Lasagne Volkoren

  • 100% volkoren durum tarwegries
  • Kan soja en mosterd bevatten.

Voedingswaarden

per 100g
  • kJ 1460
  • Kcal 348
  • Eiwitten 13g
  • Koolhydraten 62g
  • Waarvan suikers 4,7g
  • Vetten 3,3g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 0,6g
  • Vezels 8,9g
  • Zout 0,01g

Bereidingswijze

Lasagne maken

Hoe je een lasagne opbouwt is natuurlijk helemaal afhankelijk van het recept. Doorgaand adviseren we om een lasagne af te bakken in een voorverwarmde oven (180°C) voor +/- 30 minuten. Wellicht helpen deze tips om jouw Lasagne naar het volgende niveau te tillen?

  1. Maak je bijvoorbeeld zelf jouw lasagne saus? Zorgt dan dat deze genoeg vocht bevat, zodat de lasagnebladen goed kunnen garen. Een kant en klare saus gebruiken? Probeer dan eens onze Ovensaus Lasagne en Besciamella voor lasagne!
  2. Valt jouw lasagne vaak uit elkaar tijdens het opdienen? Leg dan de lasagnebladen na ieder laagje vulling in tegengestelde richting neer als nieuwe pasta-laag. Leg je de pastabladen op de onderste laag in de lengte? Plaats ze dan de laag daarboven in de breedte.

Lasagne Volkoren receptinspiratie

Over Lasagne Volkoren

Bij Grand’Italia maken we onze volkoren pasta in Italië met uitsluitend kwaliteitsingrediënten. Voor ons pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, gebruiken we alleen harde tarwe. Deze tarwe, inclusef het voedzame vliesje, vermalen we voor 100% in Italiaanse molens, zodat we de allerbeste kwaliteit kunnen garanderen en een stevige bite aan de lasagnebladen mee kunnen geven.

Volkoren lasagnebladen zijn ideaal als basis voor een voedzaam pastagerecht uit de oven. Combineer de volkoren pastabladen daarom met een Sugocasa Verdure of Sugocasa Tradizionale. Probeer dit recept eens met voor Lasagne met Sugocasa Tradizionale, Pesto Rosso en ricotta.

De uitvinding van het gerecht lasagne, of laganon, was een mijlpaal in de geschiedenis van de Italiaanse pasta, zo beweert een geschiedschrijver uit de eerste eeuw. Toen nog bestond de lasagne uit laagjes deeg gebakken met vullingen van vlees of vis ertussen. Eeuwen later zijn er ontelbaar veel verschillende varianten, maar de bekendste is toch die met ragù en besciamella saus.