
Fusilli Tricolore
Maak jouw pastasalade extra aantrekkelijk met de vrolijke kleuren van Grand'Italia Fusilli Tricolore
Bij Grand’Italia maken we de Fusilli Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten. Bij Grand’Italia maken we de Penne Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze worden gemaakt van kwaliteitsgraan dat we vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Spinazie en tomaat geven de vormpjes de vrolijke kleuren.
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Semolina gemalen in Italiaanse molens
- Heerlijk in pastasalades
- Geen kunstmatige kleurstoffen, maar gekleurd met spinazie en tomaat
Lees meer
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Fusilli Tricolore
Ingrediënten Fusilli Tricolore
- Durum tarwegries
- Tomaten in poedervorm (1,3%)
- Spinazie in poedervorm (0,7%)
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1473
- Kcal 351
- Eiwitten 11g
- Koolhydraten 72g
- Waarvan suikers 3,9g
- Vetten 1,4g
- Waarvan verzadigde vetzuren 0,3g
- Vezels 3,7g
- Zout 0,03g
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Fusilli is dus een pasta die je op veel verschillende manieren kunt bereiden en serveren. De pasta is zowel geschikt voor warme als koude pasta gerechten, die je kunt aanpassen aan jouw eigen smaak en voorkeur.
- Weeg 100g pasta per persoon af.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Hoe lang moet fusilli pasta koken? Kook de fusilli gedurende 6 minuten ‘al dente. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 7 minuten.
Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor bij de pastasaus. - Spoel af met koud water als je voor een pastasalade gaat. Meng de pasta door een grove saus of pesto, top af met geroosterde pijnboompitten of geraspte Parmezaan en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.
Over Fusilli Tricolore
Bij Grand’Italia maken we de Fusilli Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten; spinazie, tomaat en kwaliteitsgraan. Ons graan wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Zo kun jij van deze lekkere vrolijke pasta genieten in jouw favoriete Italiaanse recepten.
De spiraalvorm van fusilli gaat perfect samen met verschillende soorten pastasauzen en ingrediënten. Jouw favoriete pastasaus, of ingrediënten (als pijnboompitten), blijft namelijk perfect in de spiraalvorm hangen, waardoor je welke keer het perfecte hapje ervaart. Probeer deze Fusilli Tricolori daarom eens in een pastasalade, zoals deze pastasalade met kip en Pesto Rosso of een smaakvolle pastasalade met zalm. Ook lekker als lunch salade of voor als bijgerecht bij de BBQ. Door de drie Italiaanse kleuren ziet de salade er super lekker en aantrekkelijk uit.
Fusilli is dus een spiraalvormige pasta, die ook wel eens een wokkel of kurkentrekker wordt genoemd. De naam is afkomstig van het Italiaanse ‘Fuso’, dat ‘spil’ betekent. Fusilli werd vroeger namelijk gemaakt door het pastadeeg om een dunne stok te wikkelen en zo de spiraalvorm te maken. Er wordt gedacht dat fusilli oorspronkelijk rond de 18e eeuw is ontstaan in Napels, waar het ook wel bekend stond als ‘fusilloni’, dit betekent ‘kleine krullen’.
