
Penne Tricolore
Maak jouw pastasalade extra aantrekkelijk met de vrolijke kleuren van Grand'Italia Penne Tricolori!
Bij Grand’Italia maken we de Penne Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze worden gemaakt van kwaliteitsgraan dat we vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Spinazie en tomaat geven de vormpjes de vrolijke kleuren.
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Semolina gemalen in Italiaanse molens
- Heerlijk in pastasalades
- Geen kunstmatige kleurstoffen, maar gekleurd met spinazie en tomaat
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Penne Tricolore
Ingrediënten Penne Tricolore
- Durum tarwegries
- Tomaten in poedervorm (1,3%)
- Spinazie in poedervorm (0,7%)
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1473
- Kcal 351
- Eiwitten 11g
- Koolhydraten 72g
- Waarvan suikers 3,9g
- Vetten 1,4g
- Waarvan verzadigde vetzuren 0,3g
- Vezels 3,7g
- Zout 0,03g
Bereidingswijze
Bereidingswijze
- Weeg 100g pasta per persoon af.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Kook de penne gedurende 11 minuten ‘al dente. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 13 minuten.
- Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor bij de pastasaus.
- Spoel af met koud water als je voor een pastasalade gaat. Meng de pasta door een grove saus of pesto, top af met geroosterde pijnboompitten of geraspte Parmezaan en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.
Over Penne Tricolore
Bij Grand’Italia maken we de Penne Tricolori van 100% natuurlijke ingrediënten. Spinazie, tomaat en kwaliteitsgraan. Ons graan wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Zo kun jij van deze lekkere vrolijke pasta genieten in jouw favoriete Italiaanse recepten.
Penne Tricolore zijn net iets kleiner van formaat dan onze reguliere Penne Tradizionali. Probeer deze verfijnde penne daarom eens in een pastasalade met Pesto alla Genovese en cherrytomaten. Door de geribbelde structuur hecht de Pesto alla Genovese goed aan de pasta. Kleine ingrediënten, zoals pijnboombitten blijven in de kleine holtes van de penne liggen. Door de verschillende kleuren ziet de salade er ook nog eens extra aantrekkelijk uit. Liever iets gewaagder uitpakken? Ga dan voor de pastasalade met peer en gorgonzola!
Penne is een pasta met een rijke geschiedenis en tevens één van de weinige pastasoorten waarvan het ontstaan bekend is. Giovanni Battista Capurro, een Italiaanse uitvinder uit de 19e eeuw, bedacht een schuine snijmachine, waarmee verse pasta in een pen-vorm gesneden kon worden zonder dat de pasta geplet werd. Penne is dan ook het Italiaanse woord voor ‘ganzenveer’, waar vroeger mee geschreven werd. De vorm van de schuin afgesneden, holle pasta, doet inderdaad denken aan zo’n oude pen.
