Product Romige Pesto alla Genovese Grand'Italia

Romige Pesto alla Genovese

Grand'Italia Romige Pesto alla Genovese is een heerlijk romige pestosaus!

Grand’Italia Romige Pesto alla Genovese heeft de herkenbare smaak van gewone groene pesto, door de verse Italiaanse basilicum en Italiaanse kaas (Grana Padano DOP), maar met extra romig- en smeuïgheid. Zo hoef jij niets extra’s toe te voegen en is de pestosaus direct te gebruiken.

  • Verse basilicum van duurzame landbouw
  • Ricetta Italiana – volgens Italiaans recept
  • Direct klaar voor gebruik
  • Glutenvrij
Lees meer

Verkrijgbaar in

185g

Ingrediënten Romige Pesto alla Genovese

  • Zonnebloemolie
  • Basilicum (31%)
  • Amandelen
  • Melkproteïne
  • Grana Padano DOP kaas (3%) (met ei-proteïne)
  • Zout
  • Weimelk in poeder
  • Pecorino Romano DOP kaas (2%)
  • Suiker
  • Extra vergine olijfolie (1%)
  • Natuurlijk aroma
  • Zuurteregelaar: melkzuur
  • Knoflook
  • Plantaardige bamboevezel
  • Kan andere noten bevatten.
  • GLUTENVRIJ

Voedingswaarden

per 100g
  • kJ 2148
  • Kcal 521
  • Eiwitten 5,4g
  • Koolhydraten 7,4g
  • Waarvan suikers 5,6g
  • Vetten 52g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 6,3g
  • Vezels 0,8g
  • Zout 3,3g

Bereidingswijze

Waar eet je pesto bij?

Pesto is onder anderen heerlijk door voor de welbekende pasta pesto, maar ook op toast of brood, als saladedressing (voor een pastasalade met pesto) of om vis- en vleesgerechten mee op smaak te brengen. De romige pestosaus is direct klaar voor gebruik, dus hoeft niet verwarmd te worden. Roer het door de pasta heen of smeer het rijkelijk over toast, en geniet van de Italiaanse zon op je bord.

Koel en droog bewaren.

Hoe lang blijft na openen een potje Pesto alla Genovese nog goed? Na opening nog ca. 5 dagen houdbaar in de koelkast, door er na gebruik een laagje olijfolie op te schenken. Voor gebruik goed door roeren.

Over Romige Pesto alla Genovese

Romige Pesto alla genovese wordt net als onze klassieke groene pesto gemaakt volgens traditioneel recept – Ricetta Italiana – van verse basilicum van duurzaam landbouw en heerlijke Italiaanse kazen (Grana Padano DOP en Pecorino Romano DOP). Tegenwoordig zijn veel mensen er gek op om room- of kruidenkaas door een pasta pesto te roeren, zodat deze extra smeuïg wordt. Vanuit deze trend hebben wij onze Romige Pesto alla Genovese geïntroduceerd, zodat je die romige pasta pesto zonder extra toevoegingen super snel op tafel zet.

Voor de lekkerste pasta al pesto’s ben je bij Grand’Italia aan het juiste adres. Momenteel zijn onze twee favoriete romige pasta pesto recepten deze klassieke pasta pesto met zalm en deze hippe pesto burrata pasta met gegrilde groene asperges.

 

Verse basilicum van duurzame landbouw in onze groene pesto's

Onze Romige Pesto alla Genovese is daarnaast sinds juni 2023 ISCC PLUS gecertificeerd (garandeert een volledige duurzame oogst en verwerking van de verse basilicum), daarmee garanderen we enkel groene ingrediënten en een simpele pure smaak voor onze pesto.

Oorspronkelijk is Pesto alla Genovese afkomstig uit de regio Ligurië in Noord-Italië. En de naam van de pesto verklapt eigenlijk al dat de oorsprong specifiek ligt in de stad Genua (Genova in het Italiaans). Deze streek staat erom bekend gezegend te zijn met een overvloed aan heerlijke wilde basilicum.

Over Pesto alla Genovese Grand'Italia