
Spaghetti all’Uovo
Geniet van de lekkere volle smaak van Grand’Italia Spaghetti all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Spaghetti all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
- Volle smaak van vrije uitloopeieren
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Semolina gemalen in Italiaanse molens
- Geproduceerd volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Spaghetti all'Uovo
Ingrediënten Spaghetti all'Uovo
- Durum tarwegries
- Eieren van hennen met vrije uitloop (20% per kg semolina)
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1540
- Kcal 367
- Eiwitten 13g
- Koolhydraten 69g
- Waarvan suikers 3,0g
- Vetten 3,4g
- Waarvan verzadigde vetzuren 1,0g
- Vezels 4,0g
- Zout 0,07g
Bereidingswijze
Spaghetti koken
Bereidingswijze
Spaghetti koken- Weeg 100g pasta per persoon af. Hoeveel gekookte spaghetti is dat per persoon? 100g ongekookte pasta resulteert in 200g gekookte pasta op je bord.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Hoe lang spaghetti all’Uovo koken? Kook de spaghetti gedurende 8 minuten ‘al dente’. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 9 minuten.
- Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor bij de pastasaus (door het zetmeel in het pastawater blijft de saus nog beter aan de pasta plakken). Meng de pasta door de saus en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.
Spaghetti heeft zoals veel andere pasta’s de lekkerste bite wanneer deze ‘al dente’, ook wel beetgaar, is gekookt. Wanneer je bovenstaande bereidingswijze volgt, van 8 minuten, dan is de spaghetti perfect ‘al dente’ op jouw bord.
Over Spaghetti all'Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta met uitsluitend kwaliteitsingrediënten. Voor ons pastabloem, ook wel semolina genoemd, gebruiken we alleen harde tarwe om een stevige bite aan de pasta te kunnen geven. Om deze Spaghetti all’Uovo van een volle smaak te voorzien gebruiken we 100% verse vrije uitloopeieren.
Spaghetti staat in Italië op bijna iedere menukaart en wordt vaak gebruikt voor een aantal zeer klassieke Italiaanse pastagerechten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de heerlijk romige Spaghetti alla Carbonara. Deze klassieker kun je perfect maken met Spaghetti all’Uovo, doordat de volle smaak van ei in de pasta de romige smaak van de Carbonara saus versterkt. Door de vorm en textuur van Spaghetti all’Uovo is deze goed geschikt voor pasta’s met romige pastasauzen, maar ook voor sauzen op basis van olie zoals Pesto alla Genovese. Maak het helemaal af door er Parmezaanse kaas of Pecorino Romano overheen te raspen.

De geschiedenis van spaghetti
Spaghetti; een zeer geliefde pasta in Italië en ver daarbuiten! Over de geschiedenis van deze sliertpasta zijn historici nogal verdeeld. De een is ervan overtuigd dat Marco Polo spaghetti meebracht uit China, maar deze versie werd gemaakt van rijstbloem. Andere historici zijn er dus juist weer van overtuigd dat spaghetti wel degelijk als eerste in Italië werd gemaakt, van harde tarwe. Het pastadeeg werd in lange slierten gerold, waardoor deze versie al veel meer leek op de spaghetti zoals wij die vandaag kennen.
Letterlijk vertaald vanuit het Italiaans betekent spaghetti ‘kleine snaren’. De spaghetti slierten zijn vaak zo’n 30 cm lang, maar er bestaan ook andere langere en kortere varianten. De kortere variant wordt ‘spaghettini’ genoemd en de langere variant ‘spaghettoni’.
