
Penne all’Uovo
Geniet van de lekkere volle smaak van Grand’Italia Penne all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Penne all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
- Volle smaak van vrije uitloopeieren
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Semolina gemalen in Italiaanse molens
- Geproduceerd volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Penne all'Uovo
Ingrediënten Penne all'Uovo
- Durum tarwegries
- Eieren van hennen met vrije uitloop (20% per kg semolina)
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1540
- Kcal 367
- Eiwitten 13g
- Koolhydraten 69g
- Waarvan suikers 3,0g
- Vetten 3,4g
- Waarvan verzadigde vetzuren 1,0g
- Vezels 4,0g
- Zout 0,07g
Bereidingswijze
Hoe Penne all'Uovo koken?
Bereidingswijze
Hoe Penne all'Uovo koken?- Weeg 100g pasta per persoon af.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Hoe lang moet Penne all’Uovo koken? Kook de penne gedurende 7 minuten ‘al dente. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 8 minuten.
- Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor de pastasaus. Meng de ei-pasta door een romige pastasaus en maak af met smaakvolle geraspte Italiaanse kaas.
Over Penne all'Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta met uitsluitend kwaliteitsingrediënten. Voor ons pastabloem, ook wel semolina genoemd, gebruiken we alleen harde tarwe om een stevige bite aan de pasta te kunnen geven. Om deze Penne all’Uovo van een volle smaak te voorzien gebruiken we 100% verse vrije uitloopeieren.
Grand’Italia Penne all’Uovo is geribbeld, waardoor een grove pastasaus goed aan de pasta blijft plakken. Ook door de holle vorm houdt deze pasta een pastasaus goed vast. Eierpasta kun je daarnaast het beste serveren met een romige volle saus, om extra van de speciale smaaksensatie te genieten. De eieren in het pastadeeg komen helemaal tot hun recht met een romige pastasaus als Carbonara. Wij zijn daarom gek op het recept voor Penne alla Carbonara met Pancetta en tuinerwten.
