Product Linguine all'Uovo Grand'Italia

Linguine all’Uovo

Geniet van de lekkere volle smaak van Grand’Italia Linguine all’Uovo

Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Linguine all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

  • Volle smaak van vrije uitloopeieren
  • Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
  • Semolina gemalen in Italiaanse molens
  • Geproduceerd volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana
Lees meer

Verkrijgbaar in

500g

Ingrediënten Linguine all'Uovo

  • Durum tarwegries
  • Eieren van hennen met vrije uitloop (20% per kg semolina)
  • Kan soja en mosterd bevatten.

Voedingswaarden

per 100g
  • kJ 1540
  • Kcal 367
  • Eiwitten 13g
  • Koolhydraten 69g
  • Waarvan suikers 3,0g
  • Vetten 3,4g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 1,0g
  • Vezels 4,0g
  • Zout 0,07g

Bereidingswijze

Linguine koken
  1. Weeg 100g pasta per persoon af.
  2. Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
  3. Hoe lang moet linguine koken? Kook de spaghetti gedurende 4 minuten ‘al dente’. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 5 minuten.
  4. Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor bij de Pesto alla Genovese (door het zetmeel in het pastawater blijft de pesto nog beter aan de pasta plakken). Meng de pasta door de pesto en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.

 

Over Linguine all'Uovo

Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta met uitsluitend kwaliteitsingrediënten. Voor ons pastabloem, ook wel semolina genoemd, gebruiken we alleen harde tarwe om een stevige bite aan de pasta te kunnen geven. Om deze Linguine all’Uovo van een volle smaak te voorzien gebruiken we 100% verse vrije uitloopeieren.

Wat is linguine pasta? Linguine is een lange soort sliertpasta en lijkt daarom erg op spaghetti. Maar de twee moet je niet met elkaar verwarren, want linguine heeft een veel kortere kooktijd dan spaghetti. Je kunt de twee uit elkaar houden door te kijken naar de dikte van de slierten. Spaghetti is helemaal rond (en daardoor dikker), linguine is plat en dun waardoor deze pasta super snel klaar is.

Linguine ei-pasta is een klassieke pasta, die door de platte vorm goed te combineren is op klassieke wijze met Pesto alla Genovese. In Genua, Ligurië (waar linguine en Pesto alla Genovese oorspronkelijk vandaan komen) wordt deze platte ei-pasta ook vaak gebruikt voor pastagerechten met zeevruchten of vis. Niet gek, want Ligurië is een hele bekende Italiaanse kustregio en staat bekend om de lekkere pasta’s met de zee als inspiratie. Wil jij ook de Italiaanse kust proeven in een heerlijke pastamaaltijd? Kies dan voor de Linguine met garnalen en kappertjes. Of ga voor de Linguine alle Vongole, ook zo’n klassieker. Genieten van de traditionele pasta pesto uit Ligurië? Ga dan voor Linguine alla Genovese, met sperziebonen en aardappel. In Ligurië is dit klassieke gerecht vandaag de dag nog steeds heel populair en wordt het gezien als één van de typische feestelijke pastamaaltijden.

Recept Linguine alla Genovese Grand'Italia