Product Spaghetti Volkoren Grand'Italia

Spaghetti volkoren

Voeg de voordelen van vezels toe aan jouw pastamaaltijd met Grand'Italia Spaghetti Volkoren

We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Spaghetti Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.

  • Gemaakt van 100% volkoren kwaliteitsgraan
  • Volkoren semolina gemalen in Italiaanse molens
  • Geproduceerd in Italië – Prodotto Italiano
  • Bron van vezels
Lees meer

Verkrijgbaar in

500g

Ingrediënten Spaghetti Volkoren

  • 100% volkoren durum tarwegries
  • Kan soja en mosterd bevatten.

Voedingswaarden

per 100g
  • kJ 1485
  • Kcal 352
  • Eiwitten 13g
  • Koolhydraten 63g
  • Waarvan suikers 4,7g
  • Vetten 3,3g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 0,6g
  • Vezels 8,9g
  • Zout 0,01g

Bereidingswijze

Volkoren spaghetti koken
  1. Weeg 100g pasta per persoon af.
  2. Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
  3. Hoe lang moet volkoren spaghetti koken? Kook de volkoren spaghetti gedurende 8 minuten ‘al dente. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 10 minuten.
  4. Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor bij de pastasaus. Meng de pasta door de saus en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.

Spaghetti Volkoren heeft zoals veel andere pasta’s de lekkerste bite wanneer deze ‘al dente’, ook wel beetgaar, is gekookt. Wanneer je bovenstaande bereidingswijze volgt, van 9 minuten, dan is de spaghetti perfect ‘al dente’ op jouw bord.

 

Over Spaghetti Volkoren

Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Volkoren van 100% volkoren kwaliteitsgraan. De graankorrels worden in z’n geheel vermalen tot volkoren semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Zo kun jij van de allerlekkerste pasta genieten in jouw favoriete voedzame Italiaanse recepten.

Als je extra voedingsstoffen aan je spaghetti recept wilt toevoegen, ga dan ook eens voor Spaghetti Volkoren. Door de vorm en textuur van spaghetti is deze goed geschikt voor pasta’s met lichte tomatensauzen of sauzen op basis van olie. Omdat we de voedzame voordelen van de volkoren spaghetti graag willen benadrukken combineren wij deze pasta graag met pastasauzen zoals de Basilico of Sugocasa Erbe.