
Macaroni Volkoren
Voeg de voordelen van vezels toe aan jouw pastamaaltijd met Grand'Italia Macaroni Volkoren
We gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven. Macaroni Volkoren heeft daardoor een donkerdere kleur, een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.
- Gemaakt van 100% volkoren kwaliteitsgraan
- Volkoren semolina gemalen in Italiaanse molens
- Geproduceerd in Italië – Prodotto Italiano
- Bron van vezels
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Macaroni Volkoren
Ingrediënten Macaroni Volkoren
- 100% volkoren durum tarwegries
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1485
- Kcal 352
- Eiwitten 13g
- Koolhydraten 63g
- Waarvan suikers 4,7g
- Vetten 3,3g
- Waarvan verzadigde vetzuren 0,6g
- Vezels 8,9g
- Zout 0,01g
Bereidingswijze
Volkoren macaroni koken
Bereidingswijze
Volkoren macaroni koken- Weeg 100g pasta per persoon af.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Hoe lang moet volkoren macaroni koken? Kook de volkoren macaroni gedurende 7 minuten ‘al dente. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 9 minuten.
- Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor bij de pastasaus. Meng de pasta door de saus en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.
Over Macaroni Volkoren
Bij Grand’Italia maken we de Macaroni Volkoren van 100% kwaliteitsgraan. De graankorrels worden in z’n geheel vermalen tot volkoren semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen. Zo kun jij van de allerlekkerste pasta genieten in jouw favoriete voedzame Italiaanse recepten.
Door de holle vorm kan macaroni jouw favoriete pastasaus extra goed in zich opnemen. Daardoor is deze vorm pasta zeer geschikt voor verschillende soorten pastagerechten. Macaroni is na spaghetti een van de meest bekende pastavormpjes in de Nederlandse huishoudens en daarnaast dus ook super veelzijdig en in deze volkoren variant ook lekker voedzaam.
Waar veel van ons vroeger waarschijnlijk zijn opgegroeid met lekkere, maar iets minder voedzame recepten als macaroni ham kaas, kun je volkoren macaroni goed gebruiken als basis voor een lekkere volkoren pasta(salades). Denk bijvoorbeeld aan een volkoren macaroni recept met een pastasaus op basis van tomaat en 100% natuurlijke ingrediënten, zoals de Piccante. Of gebruik Macaroni Volkoren als basis voor een voedzame pastasalade.
In Italië wordt macaroni ook wel eens gebruikt als een verzamelnaam voor alle gedroogde holle pasta’s. De naam ‘macaroni’ is afkomstig van het Italiaanse woord ‘maccheroni’. In Nederland staat macaroni echter ook wel bekend als ‘elleboogjespasta’. Tot zo’n 30 jaar geleden was deze pasta zelfs een van de weinige soorten die je in Nederland kon vinden.
