Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Tortellini met pesto-ricottasaus en pistache Grand'Italia

Tortellini met pesto-ricottasaus en pistache

Tortellini con pesto di ricotta e pistacchio

Gemiddeld
30 min
Vegetarisch

Tortellini zijn heerlijke gevulde pastaringen. Ze kunnen gevuld zijn met spinazie of vlees, maar in dit geval is er heerlijke Italiaanse kaas gebruikt. Dit gaat perfect samen met de romige smaak van de ricotta in dit recept!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tortellini met kaas

    Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini ai Formaggi zijn gevuld met kaas en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 500 g vleestomaten (in blokjes)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 100 g ricotta
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • Olijfolie
  • 30 g ongezouten pistachenoten
  • 50 g Parmezaanse kaas (flakes)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 14 minuten.
  2. Verwarm een pan met olijfolie op middelhoog vuur en fruit de knoflook glazig. Voeg de courgette en tomaat toe en bak ca. 3 minuten mee.
  3. Voeg de pesto en de ricotta toe in de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg de tortellini toe en verwarm dit nog 4 minuten mee op middelhoog vuur.
  4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en pistachenoten.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten