
Vermicelli
Geniet van de lekkerste Italiaanse soepen met Grand’Italia Vermicelli Tradizionali
Bij Grand’Italia maken we de Vermicelli Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Semolina gemalen in Italiaanse molens
- Geproduceerd in Italië – Prodotto Italiano
- De perfecte pasta voor in (Italiaanse) soep
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Vermicelli Tradizionali
Ingrediënten Vermicelli Tradizionali
- 100% durum tarwegries
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1513
- Kcal 357
- Eiwitten 13g
- Koolhydraten 72g
- Waarvan suikers 3,2g
- Vetten 1,3g
- Waarvan verzadigde vetzuren 0,3g
- Vezels 2,5g
- Zout 0,0g
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Hoe gebruik je Vermicelli Pasta per Zuppa?
- Gebruik 75g Vermicelli voor 1,5 liter soep.
- Maak je soep basis zoals je dat altijd doet. Bijvoorbeeld met Sugocasa Verdure of bouillon. Breng de soep aan de kook.
- Voeg als laatste stap de Vermicelli sliertjes toe en laat het geheel nog ongeveer 3 min. koken in de soep voor een ‘al dente’ bite.
Over Vermicelli Tradizionali
Grand’Italia Vermicelli Tradizionali (witte pasta voor in soep) wordt geproduceerd in Italië. De korte vermicelli pastasliertjes zijn een perfecte vulling voor soepen en bouillons, zowel in klassieke Italiaanse minestrone als in een Hollandse tomatensoep met balletjes. Gebruik een van onze smaakvolle Sugocasa’s als basis en maak gemakkelijk de lekkerste gevulde soepen. Op zoek naar een recept voor gevulde Italiaanse soep? Ga voor deze rijkgevulde tomatensoep met pesto. Vol met heerlijke groenten en een paar lepels Pesto alla Genovese voor extra smaak.
Vermicelli is Italiaans voor ‘kleine wormen’, maar wordt ook wel eens gebruikt als synoniem voor spaghetti. De Vermicelli sliertjes behoren in Italië dan ook tot de spaghettisoorten, als dunnere en kortere variant.
Wat de exacte herkomst van vermicelli pasta is, is onduidelijk. De theorieën lopen uiteen van Toscane (waar de naam van deze pasta vandaan komt), maar Vermicelli zou ook afkomstig kunnen zijn uit China, waar Marco Polo de korte sliertjes vandaan zou hebben gehaald. Zuid-Oost Azië en India staan ook op de lijst van mogelijke landen van herkomst. Deze korte pastavariant wordt daar ook in veel verschillende gerechten gebruikt.
