
Orzo
Geniet van de lekkere smaak van en de heerlijke 'al dente' bite van Grand'Italia Orzo Tradizionali
Bij Grand’Italia maken we de Orzo Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
- Geproduceerd in Italië – Prodotto Italiano
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Semolina gemalen in Italiaanse molens
- Heerlijk in pastasalades of als risotto met een twist
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Orzo Tradizionali
Ingrediënten Orzo Tradizionali
- 100% durum tarwegries
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1513
- Kcal 357
- Eiwitten 13g
- Koolhydraten 72g
- Waarvan suikers 3,2g
- Vetten 1,3g
- Waarvan verzadigde vetzuren 0,3g
- Vezels 2,5g
- Zout 0,0g
Bereidingswijze
Hoe maak je orzo pasta?
Bereidingswijze
Hoe maak je orzo pasta?Met orzo kun je veel kanten op. Gebruik bijvoorbeeld de traditionele bereidingswijze. Doe eventueel wat zout bij het kookwater om de lekkere pastasmaak te versterken. Orzo is dan heerlijk in pastasalades of als bijgerecht met wat verse Italiaanse kruiden. Of ga voor een orzotto (risotto met pasta in plaats van rijst). Bak de orzo dan eerst licht op met de lekkerste Italiaanse smaakmakers en voeg vervolgens beetje bij beetje wat bouillon toe.
- Weeg 100g pasta per persoon af.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Hoe lang moet orzo pasta koken? Breng het water weer aan de kook en kook de pasta gedurende 8 minuten ‘al dente’.
- Giet af en bereid tot een heerlijke pastamaaltijd.
Wat is orzo?
Orzo is pasta, al doet de grootte je soms op het verkeerde been zetten. Deze pasta wordt gemaakt van semolina (pastabloem) en is meestal zo groot als een rijstkorrel. Een smakelijke kleine pastavorm met een lekkere, stevige bite! Combineer hem bijvoorbeeld met lekker veel groente in een heerlijke lauwwarme pastasalade of ga voor een orzotto; een orzo gemaakt op risotto wijze. Maar, wist je dat Italianen orzo ook in soepen gebruiken als een soort vermicelli? Gebruik de orzo dan als pasta per zuppa, bijvoorbeeld in een heerlijk rijkgevulde minestrone soep. Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan eens dit heerlijke bietenrisotto recept!
Orzo wordt ook wel ‘riso’ genoemd in Italië. Orzo betekent letterlijk ‘gerst’ in het Nederlands en wordt in de Italiaanse keuken op verschillende manieren gebruikt. Orzo is ook buiten de Italiaanse grenzen bekend. Zo kom je vaak orzo-gerechten tegen met Griekse of Arabische invloeden. Eindeloos variëren met slechts één pastavormpje? Met Grand’Italia Orzo Tradizionali kun je alle kanten op! Je hoeft alleen nog maar onze orzo pasta uit te proberen.
