
Spaghetti
Geniet van de lekkere smaak van Grand’Italia Spaghetti Tradizionali
Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Semolina gemalen in Italiaanse molens
- Geproduceerd in Italië – Prodotto Italiano
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Spaghetti Tradizionali
Ingrediënten Spaghetti Tradizionali
- 100% durum tarwegries
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1513
- Kcal 357
- Eiwitten 13g
- Koolhydraten 72g
- Waarvan suikers 3,2g
- Vetten 1,3g
- Waarvan verzadigde vetzuren 0,3g
- Vezels 2,5g
- Zout 0,0g
Bereidingswijze
Bereidingswijze
- Weeg 100g pasta per persoon af. Hoeveel gekookte spaghetti is dat per persoon? Een goede portie pasta is ongeveer 200g gekookte pasta. 100g ongekookte pasta is 200g gekookte pasta op je bord.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Hoe lang spaghetti koken? Kook de spaghetti gedurende 11 minuten ‘al dente’. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 12 minuten.
- Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor de bijbehorende pastasaus. Meng de pasta door de saus en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.
Spaghetti heeft zoals veel andere pasta’s de lekkerste bite wanneer deze ‘al dente’, ook wel beetgaar, is gekookt. Wanneer je bovenstaande bereidingswijze volgt, dan eindigt de spaghetti perfect ‘al dente’ op jouw bord.
Spaghetti left-overs bewaren
Spaghetti left-overs bewaren
Hoe lang spaghetti bewaren in de koelkast?
Als je spaghetti wilt bewaren in de koelkast na bereiding, dan raden we aan dit maximaal 48 uur in een afgesloten bakje te doen. Laat het niet langer afkoelen dan 2 uur buiten de koelkast. Houd er daarnaast rekening mee dat wanneer je de spaghetti in de koelkast bewaard dit wel invloed kan hebben op de kwaliteit. De pasta kan dan bijvoorbeeld meer gaan plakken. Dit kun je enigszins voorkomen door er een laagje olie doorheen te mengen.
Over Spaghetti Tradizionali
Spaghetti staat in Italië op bijna iedere menukaart in elk restaurant en wordt vaak gebruikt voor een aantal zeer klassieke Italiaanse pastagerechten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Spaghetti alla Carbonara of Spaghetti alla Puttanesca. Deze pasta recepten behoren tot de echte klassiekers, omdat deze pasta en pastasaus combinaties heel goed samen gaan. Door de vorm en textuur van spaghetti is deze goed geschikt voor pasta’s met lichte tomatensauzen, maar ook voor pastasauzen op basis van olie, zoals Pesto alla Genovese. Spaghetti wordt naast deze soorten pastasauzen daarom ook vaak geserveerd met vlees of groenten. Maak het helemaal af door er Parmezaanse kaas of Pecorino Romano overheen te raspen.

De geschiedenis van spaghetti
Spaghetti; een zeer geliefde pasta in Italië en ver daarbuiten! Zo bekend dat spaghetti zelfs een eigen dag heeft gekregen; Nationale Spaghetti-dag vindt jaarlijks plaats op 4 januari. Over de geschiedenis van deze sliertpasta zijn historici nogal verdeeld. De een is ervan overtuigd dat Marco Polo spaghetti meebracht uit China, maar deze versie werd gemaakt van rijstbloem. Andere historici zijn er dus juist weer van overtuigd dat spaghetti wel degelijk als eerste in Italië werd gemaakt, van harde tarwe. Het pastadeeg werd in lange slierten gerold, waardoor deze versie al veel meer leek op de spaghetti zoals wij die vandaag kennen.
Letterlijk vertaald vanuit het Italiaans betekent spaghetti ‘kleine snaren’. De spaghetti slierten zijn vaak zo’n 30 cm lang, maar er bestaan ook andere langere en kortere varianten. De kortere variant wordt ‘spaghettini’ genoemd en de langere variant ‘spaghettoni’. Wist je dat wij ook een Mini Spaghetti in ons assortiment hebben?
