Product Macaroni Grand'Italia

Macaroni

Geniet van de lekkere smaak Grand’Italia Macaroni Tradizionali

Bij Grand’Italia maken we de Macaroni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

  • Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
  • Semolina gemalen in Italiaanse molens
  • Geproduceerd in Italië – Prodotto Italiano
Lees meer

Verkrijgbaar in

500g

Ingrediënten Macaroni Tradizionali

  • 100% durum tarwegries
  • Kan soja en mosterd bevatten.

Voedingswaarden

100g
  • kJ 1513
  • Kcal 357
  • Eiwitten 13g
  • Koolhydraten 72g
  • Waarvan suikers 3,2g
  • Vetten 1,3g
  • Waarvan verzadigde vetzuren 0,3g
  • Vezels 2,5g
  • Zout 0,0g

Bereidingswijze

Voor een perfecte pastamaaltijd is de juiste kooktechniek essentieel. Vol deze stappen om te zorgen dat je macaroni altijd ‘al dente’ of naar jouw voorkeur gekookt is.

  1. Weeg 100g pasta per persoon af.
  2. Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt misschien veel, maar voor het beste resultaat laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater.
  3. Kook de macaroni gedurende 7 minuten voor een ideale ‘al dente’ textuur. Als je de macaroni liever iets zachter hebt, kun je de kooktijd met 1 minuut verlengen tot 8 minuten.
  4. Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor bij de pastasaus.
  5. Meng de pasta door de saus en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.

Macaroni recepten

Over Macaroni Tradizionali

Door de holle vorm kan macaroni jouw favoriete pastasaus extra goed in zich opnemen. Daardoor is deze vorm pasta zeer geschikt voor verschillende soorten pastagerechten. Macaroni is na spaghetti een van de meest bekende pastavormpjes in de Nederlandse huishoudens en daarnaast dus ook super veelzijdig. Waar veel van ons vroeger waarschijnlijk zijn opgegroeid met recepten als macaroni ovenschotel, macaroni bolognese of macaroni ham kaas, wordt macaroni tegenwoordig ook op andere creatieve manieren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan macaroni met tomaat, aubergine en mozzarella; een smaakvolle klassieke Italiaanse combinatie, die erg lekker is met macaroni. Of aan een macaroni pastasalade. Of je nu een klassieke macaronischotel bereidt of een creatieve pasta met groenten, onze macaroni is de perfecte keuze voor elke maaltijd.

In Italië wordt macaroni vaak gebruikt als een verzamelnaam voor alle gedroogde holle pasta’s. De naam ‘macaroni’ is afkomstig van het Italiaanse woord ‘maccheroni’. In Nederland staat macaroni echter ook wel bekend als ‘elleboogjespasta’. Tot zo’n 30 jaar geleden was macaroni een van de weinige soorten pasta die je in Nederland kon vinden, maar tegenwoordig is het dus ook nog steeds een favoriet in veel huishoudens.

 

Recept Macaroni pasta pomodoro Grand'Italia