
Fusilli
Geniet van de lekkere smaak van Grand’Italia Fusilli Tradizionali
Bij Grand’Italia maken we de Fusilli Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Semolina gemalen in Italiaanse molens
- Geproduceerd in Italië – Prodotto Italiano
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Fusilli Tradizionali
Ingrediënten Fusilli Tradizionali
- 100% durum tarwegries
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1513
- Kcal 357
- Eiwitten 13g
- Koolhydraten 72g
- Waarvan suikers 3,2
- Vetten 1,3g
- Waarvan verzadigde vetzuren 0,3g
- Vezels 2,5g
- Zout 0,0g
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Fusilli is een pasta die je op veel verschillende manieren kunt bereiden en serveren. De pasta is zowel geschikt voor warme als koude pasta gerechten, die je kunt aanpassen aan jouw eigen smaak en voorkeur.
- Weeg 100g pasta per persoon af.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Hoe lang moet fusilli pasta koken? Kook de fusilli gedurende 7 minuten ‘al dente’. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 9 minuten.
- Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor de pastasaus. Meng de pasta door de saus en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.
Over Fusilli Tradizionali
De spiraalvorm van fusilli gaat perfect samen met verschillende soorten pastasauzen en ingrediënten. Jouw favoriete pastasaus blijft namelijk perfect in de spiraalvorm hangen, waardoor je welke keer het perfecte hapje ervaart. Combineer fusilli bijvoorbeeld met een romige saus zoals Carbonara of maak het populaire Fusilli alla Caprese, een eenvoudige maar smakelijke pasta met cherrytomaten, mozzarella en basilicum.
Fusilli is dus een spiraalvormige pasta, die ook wel eens een wokkel of kurkentrekker wordt genoemd. De naam is afkomstig van het Italiaanse ‘Fuso’, dat ‘spil’ betekent. Fusilli werd vroeger namelijk gemaakt door het pastadeeg om een dunne stok te wikkelen en zo de spiraalvorm te maken. Er wordt gedacht dat fusilli oorspronkelijk rond de 18e eeuw is ontstaan in Napels, waar het ook wel bekend stond als ‘fusilloni’, dit betekent ‘kleine krullen’.
