Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta pesto met mozzarella, tomaatjes en puntpaprika
Pasta pesto con mozzarella, pomodori e peperoni
We hebben de lekkerste pasta pesto voor jullie ontwikkeld! Lekker, eenvoudig én boordevol groenten. We hebben ‘m zoals altijd geïnspireerd op het klassieke Italiaanse recept voor pasta pesto, maar dan met een moderne twist door Penne Tradizionali te gebruiken en het af te maken met smaakvolle verse ingrediënten. De mozzarella bolletjes geven het recept een romige smaak, waar de kerstomaatjes en puntpaprika zorgen voor de frisse touch. Geniet jij vanavond ook van deze smaakvolle pasta pesto met mozzarella?
Ingrediënten
-
300 gram Penne
Bij Grand’Italia maken we de Penne Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product180 g Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product1 zakje mozzarella bolletjes300 gram kerstomaatjes (gehalveerd)2 Puntpaprika's (in ringetjes)OlijfolieVerse basilicum (gescheurd)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Laat ondertussen de mozarella bolletjes goed uitlekken. Halveer de kerstomaatjes en snijd de puntpaprika in ringetjes.
- Giet de pasta af en laat uitlekken. Gebruik een grote kom, zodat je de pasta pesto kunt maken. Doe de penne in de kom en besprenkel met een scheut olijfolie.
- Meng de Pesto alla Genovese door de pasta. Voeg drie kwart van de kerstomaatjes, de mozzarellabolletjes en de puntpaprika ringetjes toe. Meng goed door elkaar.
- Verdeel deze lekkere pasta pesto over vier borden en strooi de laatste gehalveerde kerstomaatjes er overheen. Maak af met de verse basilicumblaadjes.
Tip van ons!
Hoeveel pesto gebruik je in pasta pesto? Wij houden als vuistregel voor de hoeveelheid pesto in een pasta altijd 1 potje van 185g aan per 4 personen. In deze groene pasta pesto gebruiken we dus ook de inhoud van het gehele potje pesto. Dit komt ongeveer overeen met 45 gram pesto per persoon. Als je een echte pesto-liefhebber bent, kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om meer van deze lekker groene smaakmaker toe te voegen.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.