
Grand'Italia groene pesto 'alla Genovese'
Onze Pesto alla Genovese is als lekkerste getest!
Pesto naar traditioneel Italiaans recept - Ricetta Italiana, voor échte pasta pesto lovers
We maken onze Pesto alla Genovese op basis van het traditionele recept – Ricetta Italiana – met 100% verse duurzaam geoogste Italiaanse basilicum uit Noord-Italië en 100% natuurlijke ingrediënten. Grand’Italia Pesto alla Genovese heeft daardoor de authentieke smaak van Italiaanse pesto, waarmee je de lekkerste pasta pesto maakt! Benieuwd naar het productieproces? Bekijk dan de video!
Naast de klassieke Pesto alla Genovese hebben we ook nog een romige groene pesto in het assortiment; Romige Pesto alla Genovese. Extra romig, dus daar hoef je geen kookroom of kruidenkaas meer aan toe te voegen voor een creamy pasta pesto.

Pesto naar traditioneel Italiaans recept - Ricetta Italiana, voor échte pasta pesto lovers
We maken onze Pesto alla Genovese op basis van het traditionele recept – Ricetta Italiana – met 100% verse duurzaam geoogste Italiaanse basilicum uit Noord-Italië en 100% natuurlijke ingrediënten. Grand’Italia Pesto alla Genovese heeft daardoor de authentieke smaak van Italiaanse pesto, waarmee je de lekkerste pasta pesto maakt! Benieuwd naar het productieproces? Bekijk dan de video!
Naast de klassieke Pesto alla Genovese hebben we ook nog een romige groene pesto in het assortiment; Romige Pesto alla Genovese. Extra romig, dus daar hoef je geen kookroom of kruidenkaas meer aan toe te voegen voor een creamy pasta pesto.
Verse basilicum van duurzame landbouw in onze groene pesto's
We zijn er erg trots op dat sinds juni 2023 onze groene pesto ISCC PLUS gecertificeerd is. Deze certificering garandeert een volledig duurzame oogst en verwerking van de verse basilicum. Het certificaat garandeert daarnaast de simpele pure smaak, van de beste ingrediënten.
Oorspronkelijk is Pesto alla Genovese afkomstig uit de regio Ligurië in Noord-Italië. En de naam van de pesto verklapt eigenlijk al dat de oorsprong specifiek ligt in de stad Genua (Genova in het Italiaans). Deze streek staat erom bekend gezegend te zijn met een overvloed aan heerlijke wilde basilicum. Vroeger werd pesto gemaakt door alle ingrediënten fijn te stampen in een vijzel, waarmee een mooie smeuïge structuur ontstaat. Hier komt dan ook de naam ‘pesto’ vandaan. ‘Pestare’ is Italiaans voor ‘fijnstampen’ of ‘stampen’.
