
Grand'Italia volkoren pasta
Italiaanse pasta als goede bron van vezels
Geproduceerd in Italië, 100% natuurlijk en gemaakt van water en (volkoren) kwalitatieve harde tarwe
Grand’Italia (half) volkoren pasta wordt geproduceerd in Italië. Onze volkoren pasta’s zijn 100% natuurlijk en bestaan enkel uit water en tarwe. Doordat de pasta maar uit twee ingrediënten bestaat, maakt dat de kwaliteit van de ingrediënten extra belangrijk. Zo gebruiken we uitsluitend kwaliteitsgraan, harde tarwe (grano duro) die we in Italiaanse molens vermalen tot semolina (pastabloem). Daardoor kunnen we de allerbeste kwaliteit garanderen en een lekkere (half) volkoren pasta maken.
Doordat we de gehele graankorrel gebruiken voor volkoren pasta, krijgt de pasta een donkerdere kleur, heeft het een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.
Half Volkoren pasta combineert het goede van vezels met de vertrouwde smaak van traditionele pasta. De receptuur bestaat uit een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Doordat de pasta voor de helft van volkoren tarwe is gemaakt, is de smaak en structuur van volkoren slechts subtiel aanwezig en lijkt deze erg op witte pasta. Proef jij het verschil?
Geproduceerd in Italië, 100% natuurlijk en gemaakt van water en (volkoren) kwalitatieve harde tarwe
Grand’Italia (half) volkoren pasta wordt geproduceerd in Italië. Onze volkoren pasta’s zijn 100% natuurlijk en bestaan enkel uit water en tarwe. Doordat de pasta maar uit twee ingrediënten bestaat, maakt dat de kwaliteit van de ingrediënten extra belangrijk. Zo gebruiken we uitsluitend kwaliteitsgraan, harde tarwe (grano duro) die we in Italiaanse molens vermalen tot semolina (pastabloem). Daardoor kunnen we de allerbeste kwaliteit garanderen en een lekkere (half) volkoren pasta maken.
Doordat we de gehele graankorrel gebruiken voor volkoren pasta, krijgt de pasta een donkerdere kleur, heeft het een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite.
Half Volkoren pasta combineert het goede van vezels met de vertrouwde smaak van traditionele pasta. De receptuur bestaat uit een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Doordat de pasta voor de helft van volkoren tarwe is gemaakt, is de smaak en structuur van volkoren slechts subtiel aanwezig en lijkt deze erg op witte pasta. Proef jij het verschil?
Alle Grand'Italia Volkoren en Half Volkoren pasta's (9)
Is volkoren pasta gezond?
Het voordeel van het gebruik van de hele graankorrel, is dat het voedzame buitenvliesje is meegenomen tijdens de maling. Dit vliesje zit vol met gezonde voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen, en vezels. De complexe koolhydraten in volkoren pasta zorgen voor een langer verzadigd gevoel, goede spijsvertering en gelijkmatige energie.
