
Fusilli Half Volkoren
Genieten van de lekkere smaak van pasta doe je met Grand'Italia Fusilli Half Volkoren
In de receptuur maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta een bron van vezels.
- Gedraaide pasta gemaakt van 100% kwaliteitsgraan (grano duro)
- Geproduceerd in Italië
- Een uitstekende bron van vezels
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Fusilli Half Volkoren
Ingrediënten Fusilli Half Volkoren
- 50% durum tarwegries
- 50% volkoren durum tarwegries
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1483
- Kcal 350
- Eiwitten 13g
- Koolhydraten 67g
- Waarvan suikers 2,7g
- Vetten 2,0g
- Waarvan onverzadigde vetzuren 0,4g
- Vezels 5,8g
- Zout 0g
Bereidingswijze
Bereidingswijze
- Weeg 100g pasta per persoon af.
- Breng 1 liter water per 100g pasta aan de kook. Dit lijkt veel, maar voor het beste resultaat ‘laat je de pasta dansen in het borrelende kookwater’.
- Kook de Fusilli gedurende 10 minuten ‘al dente’. Liever een zachtere bite? Zet de timer dan op 11 minuten.
- Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht voor de bijbehorende pastasaus. Meng de pasta door de saus en geniet van een heerlijke pastamaaltijd.
Over Fusilli Half Volkoren
Grand’Italia Fusilli Half Volkoren is een perfecte keuze als je meer vezels* wilt toevoegen aan je maaltijd. Deze pasta Half Volkoren zorgt ervoor dat je nog steeds kunt genieten van de heerlijke ‘al dente’ textuur en de smaak van traditionele witte pasta. Hierdoor maak je een bewustere keuze zonder in te leveren op smaak. De korte vorm leent zich door de kleine holtes uitstekend voor het opvangen van een grovere saus en fijngesneden ingrediënten. Combineer deze vorm daarom met een rijkgevulde eigen saus op basis van Sugocasa, een Basilico met kruiden of een heerlijke pesto.
*Half Volkoren pasta bevat gemiddeld 53% meer vezels dan gewone witte pasta.
In de Hollandse volksmond staan ze ook wel bekend als spiraaltjes of wokkelpasta: fusilli. De subtiel gedraaide pasta is met zijn opvallende verschijning een echte klassieker in de Italiaanse keuken. Vroeger werden deze gemaakt door een sliertje deeg rond een dunne stok te wikkelen om zo egale inkepingen te creëren.
