
Gnocchi di Patate
Geniet van heerlijke variatie uit de Italiaanse keuken met Grand’Italia Gnocchi di Patate
Grand’Italia Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 80% aardappel en 18% bloem. Daarmee zijn deze Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.
- Lichte, luchtige textuur
- Volle aardapppelsmaak
- Geproduceerd volgens Italiaans recept – Ricetta Italiana
- In een handomdraai op tafel en ideaal voor een snelle gezinsmaaltijd
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Gnocchi di Patate
Ingrediënten Gnocchi di Patate
- Aardappelpuree (80%) (water gedroogde aardappelvlokken)
- Tarwemeel type "00" (18%)
- Zout
- Natuurlijke aroma's
- Rijstmeel
- Zuurteregelaar: melkzuur
- Conserveermiddel: sorbinezuur
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 746
- Kcal 176
- Koolhydraten 38g
- Waarvan suikers 0,2g
- Vetten 0,4g
- Waarvan verzadigde vetzuren 0,2g
- Vezels 1,1g
- Zout 0,87g
Bereidingswijze
Gnocchi bereiden
Bereidingswijze
Gnocchi bereidenGnocchi koken of bakken? Je kunt gnocchi op verschillende manieren bereiden. Voor een luchtige smaak kun je de gnocchi het beste koken. Liever een krokant laagje aan de buitenkant? Dan raden zouden we de gnocchi bakken.
- Breng 1 liter water per 100g gnocchi aan de kook. Voeg wat zout toe aan het water.
- Voeg de gnocchi toe aan het kokende water.
- Hoe lang gnocchi koken? Kook de gnocchi gedurende ca. 3 min. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven.
- Giet de gnocchi af en meng met een heerlijke pastasaus, pesto of gewoon wat olijfolie. Serveer en geniet van La Bella Vita.
- Voor het bakken van Gnocchi di Patate raden we aan om ze eerst max. 1 minuut licht voor te koken. Bak ze daarna in een koekenpan met een beetje olijfolie totdat ze aan de buitenkant heerlijk krokant zijn.
Hoeveel gnocchi per persoon? De verpakking van 500g is geschikt voor 2-3 personen. We bevelen aan om ongeveer 200g ongekookte gnocchi per persoon te gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen (voldoende) geniet van deze heerlijke alternatief voor pasta.
Over Gnocchi di Patate
De lichte, luchtige textuur en volle aardappelsmaak maak de Gnocchi di Patate uniek en verrassend lekker! Gnocchi zijn super makkelijk en snel te bereiden, waardoor je in een handomdraai een heerlijke Italiaanse maaltijd op tafel zet. Door de vorm en iets absorberende structuur gaat gnocchi goed samen met veel verschillende pastasauzen, want ze nemen de smaken perfect in zich op. Zo smaakt gnocchi heerlijk met boter en salie, of heel simpel met een beetje goede olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas. Ook een verse tomatensaus, hartige pesto of een stevige ragù gaat erg goed met gnocchi.
Ons favoriete gnocchi recept is die voor Gnocchi tomatensaus en mozzarella (ook wel alla caprese). Je kunt dit recept ook in de oven bereiden, voor een makkelijke gnocchi ovenschotel. Hierbij doet de oven al het zware werk!
