
Lasagne pasta
Maak de lekkerste lasagnes met Grand'Italia Lasagne Tradizionali
Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.
- Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan
- Semolina gemalen in Italiaanse molens
- Geproduceerd in Italië – Prodotto Italiano
- Perfect voor het maken van een smaakvolle traditionele lasagne
Verkrijgbaar in
Ingrediënten Lasagne Tradizionali
Ingrediënten Lasagne Tradizionali
- 100% durum tarwegries
- Kan soja en mosterd bevatten.
Voedingswaarden
per 100g
Voedingswaarden
per 100g- kJ 1433
- Kcal 341
- Eiwitten 11g
- Koolhydraten 71g
- Waarvan suikers 3,2g
- Vetten 1,3g
- Waarvan verzadigde vetzuren 0,3g
- Vezels 2,7g
- Zout 0g
Bereidingswijze
Lasagne maken?
Bereidingswijze
Lasagne maken?Hoe je een lasagne opbouwt is natuurlijk helemaal afhankelijk van het recept. Doorgaand adviseren we om een lasagne af te bakken in een voorverwarmde oven (180°C) voor +/- 30 minuten. Wellicht helpen deze tips om jouw Lasagne naar het volgende niveau te tillen?
- Maak je bijvoorbeeld zelf jouw lasagne saus? Zorgt dan dat deze genoeg vocht bevat, zodat de lasagnebladen goed kunnen garen. Onze Sugocasa’s zijn een heerlijke basis voor een tomaten lasagne saus. Liever kant en klare saus gebruiken? Probeer dan eens onze Ovensaus Lasagne en Besciamella voor lasagne!
- Valt jouw lasagne vaak uit elkaar tijdens het opdienen? Leg dan de lasagnebladen na ieder laagje vulling in tegengestelde richting neer als nieuwe pasta-laag. Leg je de pastabladen op de onderste laag in de lengte? Plaats ze dan de laag daarboven in de breedte.
Over Lasagne Tradizionali pasta
Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië met uitsluitend kwaliteitsingrediënten. Voor ons pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, gebruiken we alleen harde tarwe. Deze tarwe vermalen we voor 100% in Italiaanse molens, zodat we de allerbeste kwaliteit kunnen garanderen en een stevige bite aan de lasagnebladen mee kunnen geven.
Lasagne maken vanavond? Met lasagnebladen kun je eindeloos variëren. Ga voor een makkelijke Lasagne Tradizionali met rundergehakt of pak eens uit met deze seizoenstopper: lasagne met pompoen, tomaat en geitenkaas. Geniet van de rijk gevulde lagen met witte kazen als ricotta en geitenkaas en de lekkere bite van de lasagnebladen.
De uitvinding van het gerecht lasagne, of laganon, was een mijlpaal in de geschiedenis van de Italiaanse pasta, zo beweert een geschiedschrijver uit de eerste eeuw. Toen nog bestond de lasagne uit laagjes deeg gebakken met vullingen van vlees of vis ertussen. Eeuwen later zijn er ontelbaar veel verschillende varianten, maar de bekendste is toch die met ragù en besciamella saus.
