Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept pasta pesto burrata tomaten Foodie by Bibi x Grand'Italia

Pasta pesto burrata met gepofte cherrytomaatjes

Pasta pesto burrata con pomodorini arrostiti

Makkelijk
25 min
Vegetarisch

Deze pasta pesto burrata tomaten is een moderne klassieker met een elegante twist, ontwikkeld door Foodie by Bibi. De romige tagliatelle wordt op smaak gebracht met de lekkerste Pesto alla Genovese en de romige burrata zorgt voor een zachte toevoeging. De gepofte cherrytomaatjes geven het gerecht een zoete, sappige bite én zorgen voor een kleurrijke presentatie, zodat jouw bord er extra gezellig uitziet. Deze combinatie van klassieke Italiaanse smaken met een eigentijdse draai maakt dit gerecht perfect voor een zomerse avond of een diner met vrienden.

Foodiebybibi x Grand'Italia
Een recept van: Foodie by bibi
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 200 g Tagliatelle all’Uovo
    Product Tagliatelle all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 90 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 250 ml kookroom
  • 1 bol burrata
  • 200 g (tros) cherrytomaatjes
  • Pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout (naar smaak)
  • 1 tl chilivlokken

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de trosjes cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de tomaatjes gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
  4. Verwarm de pesto samen met de kookroom in een pan.
  5. Rooster de pijnboompitten zonder olie in een pan op laag vuur, totdat deze bruin kleuren.
  6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pestosaus. Meng alles goed.
  7. Serveer de pasta op een bord met de burrata, cherrytomaten uit de oven, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, een scheut olijfolie en chilivlokken.
Buon appetito!
Een recept van: Foodie by bibi
Foodiebybibi x Grand'Italia

Bibi van Foodiebybibi houdt van comfort food: eten waar je blij van wordt. Haar lievelingsgerecht uit de Italiaanse keuken is dan ook pasta carbonara. En deze maakt ze het liefst met onze Spaghetti Tradizionali pasta. Geserveerd in een kleurrijk diner bord, en de avond kan niet meer stuk!

Bekijk meer recepten van Foodie by bibi!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten