Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept rigatoni chorizo Foodie by Bibi x Grand'Italia

Pasta met chorizo en burrata in tomaat-paprikasaus

Pasta con chorizo ​​e burrata in salsa di pomodoro e pepe

Gemiddeld
35 min
Notenvrij

Op zoek naar een verrassende combinatie van romig en pittig? Deze pasta met chorizo en burrata, speciaal voor ons ontwikkeld door Foodie by Bibi, is precies wat je nodig hebt. In dit recept wordt kruidige chorizo gecombineerd met een smaakvolle tomaat-paprikasaus. De romige burrata vormt het perfecte tegenwicht en smelt heerlijk over de warme pasta. Deze pasta met chorizo en tomatensaus is een smaakexplosie die eenvoudig te maken is, maar groots uitpakt op je bord. Ideaal voor een doordeweekse traktatie of een diner waarmee je indruk maakt.

Foodiebybibi x Grand'Italia
Een recept van: Foodie by bibi
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Rigatoni
    Product Rigatoni Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Rigatoni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 500 g snoepgroenten tomatenmix (gehalveerd)
  • 17500 g snoepgroenten paprikamix (in stukjes)
  • 1 g gele ui (in stukken)
  • 1 bol knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 0.5 tl chilivlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout (naar smaak)
  • Olijfolie
  • 250 ml kookroom
  • 200 g chorizo (in kleine blokjes)
  • 1 bol burrata

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de gehalveerde tomaatjes, gesneden paprika en stukken ui met de bol knoflook (bovenkant er vanaf gesneden) in een ovenschaal. Marineer de groenten met een flinke scheut olijfolie en de Italiaanse kruidenmix, paprikapoeder, chilivlokken, en peper en zout. Bak de groenten voor ca. 20-25 minuten in de oven.
  3. Bak intussen de blokjes chorizo krokant. Haal de chorizo uit de pan en laat de vrijgekomen olie in de pan zitten.
  4. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en blend de groenten tot een saus. Voeg hier de olie van de chorizo aan toe. Stop de saus terug in de pan waar je de chorizo in hebt gebakken en maak de saus af met de kookroom.
  6. Voeg de pasta aan de saus toe en meng alles voorzichtig goed door elkaar.
  7. Top de pasta af met de krokant gebakken chorizo, burrata, extra olijfolie en een beetje peper.
Buon appetito!
Een recept van: Foodie by bibi
Foodiebybibi x Grand'Italia

Bibi van Foodiebybibi houdt van comfort food: eten waar je blij van wordt. Haar lievelingsgerecht uit de Italiaanse keuken is dan ook pasta carbonara. En deze maakt ze het liefst met onze Spaghetti Tradizionali pasta. Geserveerd in een kleurrijk diner bord, en de avond kan niet meer stuk!

Bekijk meer recepten van Foodie by bibi!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten
Recept Spaghetti Carbonara Grand'Italia

Italiaanse recepten

Italië staat bekend om haar rijke culinaire erfgoed, waar elk gerecht...