Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Rigatoni met whipped ricotta pesto en courgette
Rigatoni con whipped ricotta pesto e zucchine
Zin in een moderne twist op een Italiaanse pasta pesto? We inspireren je graag met deze frisse en romige pasta ricotta pesto, ontwikkeld door Stukoreceptjes. In dit recept combineert zij rigatoni met zachte whipped ricotta pesto, gemaakt van romige ricotta, onze lekkere Pesto alla Genovese en een vleugje citroen voor extra frisheid. De toevoeging van gebakken courgette en zoete tuinerwten zorgt voor een heerlijke balans tussen hartig en licht. Deze pasta pesto ricotta is niet alleen een lust voor het oog, maar ook perfect voor een zomerse lunch of een snelle, voedzame avondmaaltijd.
Ingrediënten
-
300 g Rigatoni
Bij Grand’Italia maken we de Rigatoni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product90 g Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product2 courgettes (in dunne plakken)225 g tuinerwten (diepvries)1 citroen250 g ricottaVerse basilicum (grof gehakt)100 g Parmezaanse kaas (geraspt)Peper en zout (naar smaak)OlijfolieDirect in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite. Houd een kopje pastawater apart.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de courgetteplakjes totdat deze een lichtbruine kleur hebben. Voeg de doperwten toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg het pastawater toe met een snuf peper en zout en verwarm nog 3 minuten.
- Klop ondertussen het de ricotta op met een el Parmezaanse kaas, een el rasp en sap van de citroen en een snuf peper en zout. Meng als laatste de Pesto alla Genoves erdoor.
- Meng de groenten met de pasta, een scheut olijfolie en wat basilicum. Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel van de whipped ricotta-pestosaus op.
- Maak af met een snuf peper en zout, en geraspte Parmezaanse kaas.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.