Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept pesto kaas tortellini ovenschotel Eef kookt zo x Grand'Italia

Tortellini ovenschotel met gehakt

tortellini in casseruola con carne macinata

Gemiddeld
50 min
762 kcal
Eiwitrijk

Op zoek naar een lekker Italiaans ovengerecht? Probeer dan deze heerlijke tortellini ovenschotel met gehakt, speciaal voor ons ontwikkeld door foodblogger Eef Kookt Zo. Deze ovenschotel zit boordevol Italiaanse smaak dankzij de Sugocasa Tradizionale, de lekkerste tomatensaus op basis van zongerijpte tomaten. Samen met het rundergehakt, de zoete cherrytomaten, gesmolten mini mozzarella en een vleugje Pesto alla Genovese, ontstaat een romige tortellini ovenschotel met pesto die iedereen lekker zal vinden.

Eefkooktzo x Grand'Italia
Een recept van: Eef kookt zo
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tortellini met kaas

    Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini ai Formaggi zijn gevuld met kaas en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.

    Bekijk product
  • 500 ml Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 2 el Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • 300 g gehakt
  • 1 el oregano (gedroogd)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 175 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 125 g mini mozzarella
  • Olijfolie
  • Peper & zout (naar smaak)
  • Verse basilicum

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 762
  • Eiwitten: 42g
  • Koolhydraten: 75g
  • Vetten: 33g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie.
  3. Kook de tortellini ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 14 minuten.
  4. Voeg het gehakt toe aan de gefruite ui en knoflook en bak dit rul. Breng verder op smaak met oregano, paprikapoeder, peper en zout.
  5. Doe de Sugocasa erbij en breng de saus indien gewenst verder op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de cherrytomaten toe aan de saus. Zet het vuur laag en laat even pruttelen.
  7. Schep de tortellini voorzichtig door de saus en schep vervolgens de helft van de pasta in een ovenschotel.
  8. Verdeel de helft van de mozzarellabolletjes erover en doe vervolgens de andere helft van de pasta erbij. Top af met de overgebleven mini mozzarella.
  9. Schep er wat Pesto alla Genovese overheen en bak de ovenschotel voor ca. 10-15 minuten tot de mozzarella gesmolten is. Garneer met verse basilicum.
Buon appetito!
Een recept van: Eef kookt zo
Eefkooktzo x Grand'Italia

Eva van Eefkooktzo.nl is bekend door haar toegankelijke & makkelijke recepten. Eva is dol op de Italiaanse keuken juist door de smaakvolle gerechten met slechts een handjevol (kwalitatieve) ingrediënten. Onze pasta's zijn haar favoriet.

Bekijk meer recepten van Eef kookt zo!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten