Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Tortellini ovenschotel met gehakt
tortellini in casseruola con carne macinata
Op zoek naar een lekker Italiaans ovengerecht? Probeer dan deze heerlijke tortellini ovenschotel met gehakt, speciaal voor ons ontwikkeld door foodblogger Eef Kookt Zo. Deze ovenschotel zit boordevol Italiaanse smaak dankzij de Sugocasa Tradizionale, de lekkerste tomatensaus op basis van zongerijpte tomaten. Samen met het rundergehakt, de zoete cherrytomaten, gesmolten mini mozzarella en een vleugje Pesto alla Genovese, ontstaat een romige tortellini ovenschotel met pesto die iedereen lekker zal vinden.
Ingrediënten
-
400 g Tortellini met kaas
Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini ai Formaggi zijn gevuld met kaas en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.
Bekijk product500 ml Sugocasa TradizionaleSugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.
Bekijk product2 el Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product1 ui (gesnipperd)2 tenen knoflook (gehakt)300 g gehakt1 el oregano (gedroogd)2 tl paprikapoeder175 g cherrytomaten (gehalveerd)125 g mini mozzarellaOlijfoliePeper & zout (naar smaak)Verse basilicumDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 762
- Eiwitten: 42g
- Koolhydraten: 75g
- Vetten: 33g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie.
- Kook de tortellini ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 14 minuten.
- Voeg het gehakt toe aan de gefruite ui en knoflook en bak dit rul. Breng verder op smaak met oregano, paprikapoeder, peper en zout.
- Doe de Sugocasa erbij en breng de saus indien gewenst verder op smaak met peper en zout.
- Voeg de cherrytomaten toe aan de saus. Zet het vuur laag en laat even pruttelen.
- Schep de tortellini voorzichtig door de saus en schep vervolgens de helft van de pasta in een ovenschotel.
- Verdeel de helft van de mozzarellabolletjes erover en doe vervolgens de andere helft van de pasta erbij. Top af met de overgebleven mini mozzarella.
- Schep er wat Pesto alla Genovese overheen en bak de ovenschotel voor ca. 10-15 minuten tot de mozzarella gesmolten is. Garneer met verse basilicum.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.