Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept pesto gnocchi aubergine Aan tafel bij Jannie x Grand'Italia

Gnocchi pesto, zongedroogde tomaten en aubergine

Gnocchi con pesto, melanzane e pomodori secchi

Makkelijk
50 min
Vegetarisch

Zin in een smaakvolle Italiaanse maaltijd? Dit recept voor gnocchi pesto sundried tomatoes van Aan tafel bij Jannie is een echte aanrader. De zachte gnocchi combineert perfect met romige groene pesto, hartige zongedroogde tomaten en geroosterde aubergine. Janneke’s recept is ideaal voor doordeweeks, maar ook perfect om indruk te maken op gasten. Met eenvoudige ingrediënten en een heerlijke combinatie van smaken haal je Italië zó in huis!

Aantafelbijjannie x Grand'Italia
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Gnocchi di Patate
    Product Gnocchi di Patate Grand'Italia

    Grand’Italia Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 80% aardappel en 18% bloem. Daarmee zijn deze Italiaanse aardappel knoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappels of rijst.

    Bekijk product
  • 3 el Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 75 g Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 handjes rucola
  • Peper & zout (naar smaak)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aubergine in blokjes en de cherrytomaten en zongedroogde tomaten doormidden.
  3. Doe de aubergine, cherrytomaten, zongedroogde tomaten met de Italiaanse kruiden op een bakplaat. Sprenkel er een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaten overheen. Breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Bak voor ca. 25 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de nocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 3 minuten.
  5. Giet de gnocchi af en schep de groene pesto erdoor.
  6. Verdeel de gnocchi met pesto over de borden en schep de groenten uit de oven erover. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en rucola.
Buon appetito!
Een recept van: Aan tafel bij Jannie
Aantafelbijjannie x Grand'Italia

In de keuken is Janneke van Aan tafel bij Jannie op haar vrolijkst. Ze deelt makkelijke en vooral smaakvolle recepten. Met Grand’Italia zet ze in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel. Onmisbaar in haar keuken? Goede olijfolie en citroenen!

Bekijk meer recepten van Aan tafel bij Jannie!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten