Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Traditionele lasagne
Lasagne tradizionale
Proef de smaak van Italië! Geniet van een echte Italiaanse traditionele Lasagne met de Grand’Italia Ovensaus Lasagne. Heerlijk in combinatie met de Grand’Italia Lasagne Tradizionali en de Grand’Italia Besciamella roomsaus.
Dit traditionele lasagne recept is smaakvol en geschikt voor het hele gezin. Want een lasagne maken is met de Grand’Italia Ovensaus Lasagne helemaal niet moeilijk. Volg de stappen in de bereidingswijze en daarna doet de oven de rest van het werk! De lasagne ovensaus is speciaal gemaakt voor het gemakkelijk bereiden van smaakvolle lasagne- en Italiaanse ovenschotel recepten en bevat onder anderen zongerijpte tomaten, verse wortel, ui en is uiteraard volledig volgens Italiaans recept; Ricetta Italiana.
Ingrediënten
-
250 g Lasagne pasta
Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.
Bekijk product600 g Ovensaus LasagneEen goede saus maakt je lasagne! En Ovensaus Lasagne is de perfecte basis, waarmee je gemakkelijk die heerlijke lasagne op tafel tovert. De saus dankt de lekkere smaak aan de tomaten, en klassieke ingrediënten voor een lasagnesaus; wortel, ui, en Italiaanse lasagne kruiden als peterselie, basilicum en oregano.
Bekijk product400 g Besciamella sausDe romige witte saus is gemaakt van melkroom, volle melk en bloem, en geeft een heerlijke romige smaak aan jouw ovenpasta’s of favoriete lasagne.
Bekijk product300 g rundergehakt1 wortel (in blokjes)1 gele paprika (in blokjes)100 g cherrytomaten (gehalveerd)150 g geraspte belegen kaas125 g mozzarella (in dunne plakken)Direct in je mandje bij:
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
- Verhit 3 el olijfolie in een ruime koekenpan en rul het gehakt ca. 3 minuten. Bak de wortel en paprika 5 minuten mee.
- Voeg de Ovensaus Lasagne toe. Roer alles goed door en verwarm ca. 3 minuten.
- Leg de lasagnebladen horizontaal op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de saus. Leg de tweede laag lasagnebladen verticaal op de saus. Doe hierover de helft van de Besciamella en de helft van de kaas.
- Herhaal deze stappen en eindig met een laag Besciamella en de rest van de kaas.
- Leg de plakken mozzarella op de lasagne en verdeel de gehalveerde cherrytomaten erover. Bak de lasagne ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Tip van ons!
Bereid je liever een vegetarische lasagne met extra groenten? Vervang het gehakt dan voor 200g vegetarisch gehakt en voeg dan bijvoorbeeld nog aubergine of courgette toe. Hiermee zet jij een lasagne op tafel die echt boordevol groenten zit! Je kunt door de glutenvrije Ovensaus Lasagne van deze lasagne ook heel goed een glutenvrije versie maken. Vervang de lasagnebladen dan door plakjes courgette of aubergine.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.