Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta met rauwe ham en champignons
Pasta con funghi e proscuitto di Parma
Makkelijk
30 min
564 kcal
Lactosevrij
Op zoek naar een Italiaans recept uit de moderne Italiaanse keuken? Eentje waar de ingrediënten je echt verrassen? Dit recept voor pasta met rauwe ham heeft de romige smaak van ei in de pasta, de verse tomatensmaak van de heerlijke Sugocasa Erbe en een vernieuwende combinatie van paddenstoelen, sugar snaps en Parmaham.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
400 g Penne all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Penne all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product690 g Sugocasa ErbeSugocasa Erbe dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De kruiden geven deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.
Bekijk product400 g paddenstoelenmix (gehalveerd)250 g sugar snaps (in de lengte gesneden)100 g Parmaham20 g Parmezaanse kaasHandje verse basilicum(blaadjes)OlijfoliePeper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 564
- Eiwitten: 28,3
- Koolhydraten: 90,8
- Vetten: 6,6
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen 5 minuten. Voeg de sugar snaps toe en roerbak nog 3 minuten mee. Schenk de Sugocasa Erbe erbij en verwarm het geheel nog 5 minuten.
- Giet de pasta af en schep deze door de saus. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmaham, wat blaadjes basilicum en de Parmezaanse kaas.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.