Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Spaghetti Half Volkoren met broccoli en zongedroogde tomaat Grand'Italia

Spaghetti Half Volkoren met broccoli en zongedroogde tomaat

Spaghetti Semi Integrali con broccoli e pomodori secchi

Makkelijk
30 min
Vegetarisch

De Spaghetti Half Volkoren is gemaakt van 50% volkoren durum tarwe en 50% durum tarwe. Daarmee bevat deze pasta meer vezels dan gewone pasta. Combineer ‘m met broccoli, een groente die boordevol vezels, vitaminen en ijzer zit.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Spaghetti Half Volkoren
    Product Spaghetti Half Volkoren Grand'Italia

    In de receptuur maken we gebruik van een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Daardoor is onze half volkoren pasta een bron van vezels.

    Bekijk product
  • 600 g Sugocasa Erbe
    Product Sugocasa Erbe Grand'Italia

    Sugocasa Erbe dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De kruiden geven deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.

    Bekijk product
  • 90 g Zongedroogde tomaten
    Product Pomodori Secchi Grand'Italia

    Pomodori secchi zijn zongedroogde tomaten, in zonnebloemolie met wijnazijn, peterselie, knoflook en chilipeper.

    Bekijk product
  • 400 g broccoli (roosjes)
  • 1 stuk ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 300 g geschaafde amandelen
  • Verse oregano of basilicum (fijngesneden)
  • Olijfolie
  • Zwarte peper (naar smaak)

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de Spaghetti Half Volkoren volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Breng intussen nog en pan met water aan de kook, voeg wat zout toe voor de smaak. Kook de broccoli beetgaar, doe in een vergiet en spoel af met koud water.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg daarna de Sugocasa en 2/3 van de kruiden toe.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg samen met de broccoli toe aan de pastasaus. Laat 5-10 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper.
  5. Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de amandelen lichtjes.
  6. Meng de pasta door de pastasaus en verdeel over vier borden. Strooi de geschaafde amandelen over het gerecht heen. Maak af met de Parmezaanse kaas en de rest van de verse kruiden.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten