Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pesto tagliatelle met trostomaatjes
Tagliatelle con pesto e pomodorini
Deze pesto tagliatelle met tomaatjes is een frisse, smaakvolle maaltijd die de perfecte combinatie van pesto, pasta en zoete tomaatjes biedt. Het is een eenvoudig gerecht, maar met zoveel smaak dat je elke hap wilt herhalen. Een echt comfort food, klaar in een handomdraai!
Ingrediënten
-
400 g Tagliatelle all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product180 g Pesto alla GenovesePesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product200 g trostomaatjes4 el pijnboompitten50 g boterOlijfoliePeper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 815
- Eiwitten: 23
- Koolhydraten: 77
- Vetten: 45
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 180°C
- Leg de trostomaatjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en zout en rooster ze 12-15 minuten in de oven.
- Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite. Bewaar een beetje van het kookvocht.
- Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten goudbruin. Doe ze op een bord.
- Doe de pesto en de boter in een kom en voeg een beetje kookvocht van de pasta toe, zodat de boter smelt.
- Schep de tagliatelle door het pesto-botermengsel en garneer met de tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met een beetje verse basilicum.
Tip van ons!
“Door tomaten te roosteren in de oven worden ze zoeter dan zoet. En dat past perfect bij dit eenvoudige gerecht met pesto en pijnboompitten.
Vergeet niet om de pijnboompitten te roosteren voordat je ze gebruikt. Ze worden dan niet alleen knapperig, ook de nootachtige smaak komt dan extra naar voren. Blijf er wel bij, ze verkleuren sneller dan je denkt!”
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.