Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Tagliatelle met zalm en groene asperges
Tagliatelle al salmone e asparagi verdi
Makkelijk
20 min
755 kcal
Notenvrij
Maak deze tagliatelle met zalm en groene asperges en je waant je even op het terras in Italië op een zonnige dag! Groene asperges zijn échte seizoensgroenten, dus perfect voor dit heerlijke lenterecept.
Scherm aan tijdens koken
Ingrediënten
Voor hoeveel personen ga je koken?
-
400 g Tagliatelle all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.
Bekijk product350 g groene asperges (in 3 gelijke stukken)1 stuk venkel (over de lengte gesneden)3 stuks bosuien (in ringen)2 tenen knoflook (fijngehakt)120 g crème fraîche300 g warmgerookte zalmflakes1 stuk citroenen (geperst sap)Verse basilicum (fijngesneden)Peper en zout (naar smaak)Direct in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 755
- Eiwitten: 31
- Koolhydraten: 76
- Vetten: 35
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de stukken asperge en venkel 5 minuten. Schep regelmatig om.
- Houd 2 el bosui achter en voeg de rest met de knoflook toe aan de pan met de asperges en venkel. Bak een paar minuten mee tot de knoflook lichtbruin kleurt.
- Voeg de crème fraîche, het citroensap en basilicum toe en breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout.
- Schep de pasta door de saus en verdeel over de borden. Bestrooi met de zalmflakes en de achtergehouden bosui als garnering.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.