Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Vegetarische lasagne met aubergine, courgette en mozzarella Grand'Italia

Vegetarische lasagne met aubergine, courgette en mozzarella

Lasagne con melanzane, zucchine e mozzarella

Makkelijk
60 min
425 kcal
Vegetarisch

Deze vegetarische lasagne met aubergine, courgette en mozzarella is een kleurrijk en smaakvol alternatief voor de traditionele lasagne. De combinatie van verse groenten en romige kaas zorgt voor een heerlijke, lichte maar voedzame maaltijd die perfect is voor iedere dag!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 250 g Lasagne pasta
    Product Lasagne Tradizionali Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze witte pasta (Tradizionali) in Italië van kwalitatief pastabloem, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. Door het gebruik van kwaliteitsingrediënten hebben de lasagnebladen een heerlijke stevige bite.

    Bekijk product
  • 690 g Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 300 g gegrilde paprika (uit pot)
  • 1 stuk courgette (over de lengte in dunne plakken gesneden)
  • 1 stuk aubergine (over de lengte in dunne plakken gesneden)
  • 2 bollen mozzarella's
  • 80 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 20 g verse basilicum (fijngesneden)
  • 240 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • olijfolie
  • rucola
  • peper en zout (naar smaak)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 425
  • Eiwitten: 25,6
  • Koolhydraten: 44,5
  • Vetten: 15

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de courgette- en aubergineplakjes licht in met olijfolie en grill ze op de grillplaat.
  2. Vet een vierkante ovenschaal (circa 22 x 22 cm) in met olijfolie. Voor een mooi gestapelde lasagne, begin met twee lasagnevellen horizontaal naast elkaar.
  3. Verdeel over de lasagnebladen een paar lepels Sugocasa, plakjes courgette, gegrilde paprika, basilicum, een beetje geraspte Parmezaan en een laag mozzarellaplakjes.
  4. Maak een tweede laag door twee lasagnevellen verticaal op het sausmengsel te leggen, vervolgens Sugocasa, aubergineplakjes, basilicum, gegrilde paprika, mozzarella en parmezaan.
  5. Herhaal deze twee lagen nog een keer. Eindig met mozzarella en besprenkel met olijfolie.
  6. Bak de lasagne ca. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Als je wat gegrilde groenten overhoudt, maak ze aan met olijfolie, balsamicoazijn, zout, peper, verse munt en dungesneden plakjes knoflook en serveer ze als antipasti met brood.
  8. Serveer de lasagne met een salade van rucola en cherrytomaatjes.
Buon appetito!

Tip van ons!

Door de courgettes en aubergine in lange plakken te snijden bespaar je tijd. Het grillen van veel kleine, ronde plakjes die op de grillpan omgedraaid moeten worden kost zeker meer tijd dan met langere plakjes! Ook goed om te weten: beetgare courgettes zijn lekker, aubergines, in tegendeel, hoor je echt goed gaar te grillen anders is hun smaak en consistentie minder aangenaam.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten