Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Lasagne Bolognese
Lasagne alla Bolognese
Een absolute klassieker uit Noord-Italië. Dé klassieke lasagne Bolognese met een rijkgevulde saus van gehakt en bedekt met een romige laag bechamelsaus en kaas. Hiervan kun je blijven eten!
Ingrediënten
-
250 g Lasagne all’Uovo
Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta (all’Uovo) in Italië van kwalitatief pastabloem voor een stevige bite, ook wel semolina in het Italiaans, en gebruiken we alleen harde tarwe die voor 100% in Italiaanse molens is vermalen. De romige smaak van de Lasagne all’Uovo is te danken aan de 100% verse uitloopeieren in het deeg.
Bekijk product600 g Pastasaus BologneseDeze pastasaus dankt de volle en voor iedereen herkenbare smaak aan de unieke combinatie van ingrediënten. Onze bolognese saus wordt gemaakt van 100% rundvlees en andere klassieke ingrediënten, zoals tomaat, ui, wortel en selderij. En is ook nog eens glutenvrij.
Bekijk product400 g Besciamella sausDe romige witte saus is gemaakt van melkroom, volle melk en bloem, en geeft een heerlijke romige smaak aan jouw ovenpasta’s of favoriete lasagne.
Bekijk product300 g rundergehakt3 bollen mozzarella120 g Parmezaanse kaas20 g verse basilicum (fijngesneden)nootmuskaatolijfoliepeper en zout naar smaakDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 940
- Eiwitten: 48
- Koolhydraten: 51
- Vetten: 60
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag lasagnebladen. Verdeel hierover een paar lepels (koude) Bolognese saus en dek af met een laag lasagnebladen.
- Verdeel hierover weer ongeveer 1/3 van de Bolognese saus, de helft van de Besciamella, een paar plakken mozzarella, de helft van de basilicum en de helft van het gehakt.
- Verdeel er weer een laag lasagnebladen over. Schep hierop enkele lepels Bolognese saus en achtereenvolgens de rest van het gehakt, de basilicum en de Besciamella. Eindig met een laatste laag lasagnebladen, Bolognese saus en mozzarella.
- Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin in de oven.
Tip van ons!
Lekker om te garneren met een paar blaadjes basilicum.
Lasagne is het ideale gerecht als je veel eters hebt: je kunt de hoeveelheden eenvoudig verdubbelen en meerdere schalen maken. Je kunt de lasagne alla Bolognese bovendien een dag van tevoren maken en op de dag zelf afbakken in de oven.”
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.