Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta rode pesto en kip Grand'Italia

Pasta rode pesto en kip

Pasta Pesto Rosso e pollo

Makkelijk
20 min
915 kcal
Eiwitrijk

Deze pasta met rode pesto is een ware smaakexplosie! De tagliatelle wordt omhuld met een rijke, aromatische pesto rosso, gemaakt van zongedroogde tomaten en Pecorino Romano, gecombineerd met malse kip en frisse rucola. Een heerlijk gerecht dat de perfecte balans biedt tussen kruidig, romig en fris. Rucola heeft een wat nootachtige smaak en combineert goed met veel pastagerechten. Het zorgt voor een lekker knapperig accent. Makkelijk te maken, vol van smaak en ideaal voor een avond genieten!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tagliatelle all’Uovo
    Product Tagliatelle all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 180 g Rode pesto
    Product Pesto Rosso Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Onze rode pesto wordt volgens traditioneel Italiaans recept bereid, met zongerijpte tomaten voor een heerlijke tomatensmaak.

    Bekijk product
  • 400 g kipfilet (in stukjes)
  • 200 g rucola
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 915
  • Eiwitten: 45
  • Koolhydraten: 75
  • Vetten: 47

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet lichtbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten lichtbruin.
  4. Schep de pesto en daarna de kip door de pasta. Garneer de pasta met de pijnboompitten en rucola.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten