Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Penne all'Amatriciana Grand'Italia

Penne all’Amatriciana

Penne all'Amatriciana

Makkelijk
45 min
803 kcal
Notenvrij

Op zoek naar een klassiek Italiaans gerecht? Probeer penne all’amatriciana! Deze smaakvolle pasta amatriciana is een echte Italiaanse favoriet, vol van smaak door de combinatie van hartige spekjes en tomatensaus. Het penne amatriciana recept is eenvoudig te bereiden en biedt de perfecte balans tussen zout en zuur. Niet voor niks een favoriet onder de Italianen, en die van ons!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Penne
    Product Penne Tradizionali pasta Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Penne Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 690 g Sugocasa Erbe
    Product Sugocasa Erbe Grand'Italia

    Sugocasa Erbe dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De kruiden geven deze basis tomatensaus een extra smaakvolle touch.

    Bekijk product
  • 1 stuk ui (gesnipperd)
  • 2 stuks ui (in halve ringen)
  • 200 g wortel (in plakjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in plakjes)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 120 g Pancetta of Guanciale (in reepjes)
  • 3 stuks gedroogde pepertjes
  • 80 g Pecorino Romano (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 803
  • Eiwitten: 27
  • Koolhydraten: 92
  • Vetten: 35

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui, wortel, bleekselderij en knoflook ca. 5 minuten op zacht vuur.
  2. Voeg de Sugocasa toe en laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta of Guanciale op matig vuur voor 3 minuten. Voeg de witte uitenringen toe en bak deze 5 minuten op laag vuur mee.
  4. Verkruimel de gedroogde pepertjes onder een pan (of op z'n Italiaans in een vijzel) en voeg deze aan de pastasaus toe. Laat alles nog 10 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout.
  5. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  6. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Roer de pasta door de saus en voeg het scheutje kookvocht toe.
  7. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de geraspte Pecorino Romano.
Buon appetito!

Tip van ons!

Lekker met een frisse groene salade.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten